6 ustensile de care ai nevoie, ca sa gatesti ca un chef renumit

6 ustensile de care ai nevoie, ca sa gatesti ca un chef renumit

Fie că ai un restaurant sau pur și simplu te pasionează gătitul și vrei să îți dovedești talentul acasă, în fața familiei, o bucătărie profesională, în care să fie pregătite preparate deosebite, are nevoie de niște dotări speciale, fără de care munca ar fi complicată, de durată și cu un rezultat mai puțin mulțumitor.

Cu alte cuvinte, ca să gătești ca un chef renumit, îți trebuie și talent, dar și câteva ustensile speciale fără de care ceea ce gătești va fi mai curând mediocru. Am întocmit pentru tine o listă cu cele mai importante dotări ale unui chef, însă îți va fi util să ai în vedere și aceste sfaturi de pe blogul Hendi.

Plită cu inducție

Plita cu inducție este un echipament modern și eficient, utilizat la scară largă în restaurante, dar și în bucătăriile de acasă. Asigură o temperatură constantă, distribuită în mod egal, iar asta înseamnă economie de timp, lucru esențial pentru un chef. Pe lângă avantajul gătirii rapide și uniforme trebuie să mai iei în calcul faptul că aceste plite se curăță foarte rapid, iar asta ajută decisiv la eficientizarea muncii în bucătărie.

Cuptor cu convecție

Cuptorul cu convecție asigură o temperatură uniformă în tot cuptorul datorită tehnologiei speciale care utilizează ventilatoare. Într-un cuptor cu convecție un preparat se va găti mai rapid, dar și în mod egal, ceea ce înseamnă că și aspectul va fi unul mai îmbietor. Este poate cel mai inovator echipament dintr-o bucătărie profesională.

Friteuză profesională

Friteuza este, de asemenea, indispensabilă într-o bucătărie profesională, pentru un chef care ține la prestigiul lui. Foarte multe preparate din carne sau legume și garnituri se gătesc cu acest aparat, pentru că timpul de pregătire este mult mai scurt, iar aspectul este uniform. Friteuzele profesionale utilizează o cantitate redusă de ulei sau chiar deloc.

Oale și tigăi profesionale

Este aproape inutil să îți spunem cât de importante sunt oalele și tigăile bune pentru un chef. Vasele cu pereți groși și din materiale durabile asigură o distribuire uniformă a temperaturii și previn lipirea. Trebuie să ai în vedere faptul că un chef va face întotdeauna mai multe lucruri în același timp și trebuie să se bazeze pe oala sau tigaia în care a pus ceva la fiert, sotat sau prăjit.

Robot profesional

Un robot profesional toacă, feliază, pasează și mixează, înlocuind toți roboții care îndeplinesc câte una din aceste operațiuni. Este practic, ușor de folosit și ocupă un singur loc în bucătărie.

Cântar digital

Este o ustensilă pe care mulți o subestimează, dar care un chef adevărat o prețuiește. Câteva grame pot face, de foarte multe ori, diferența dintre un preparat extraordinar și unul mediocru sau chiar ratat.

Pe acest blog vei găsi și alte sugestii în ceea ce privește dotările necesare unui chef.

Foto: Pexels

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise