8 tipuri de mancare pe care nu ar trebui sa le congelezi

Congelarea este o modalitate foarte buna de a pastra proaspete o multime de alimente si de mancaruri precum carnea, supa sau branza. Totusi, daca sunteti genul de persoana care pune cu adevarat accent pe gustul preparatelor, trebuie sa stiti ca exista cateva tipuri de mancare care nu ar trebui congelate vreodata. Iata care sunt acestea.  

8 tipuri de mancare pe care nu ar trebui sa le congelezi

Salata, castravetii, ceapa, telina. Aceste legume isi pierd foarte repede culoarea atunci cand sunt tinute la congelator. In plus, raman fara aroma si isi modifica textura.

Paste sau pilaf (mancaruri gatite). Aceste mancaruri isi pierd savoarea daca sunt congelate. Odata reincalzite, ele se vor inmuia si se vor transforma intr-o pasta fara gust.
Glazuri sau creme de prajituri. Atunci cand sunt decongelate, compozitia lor nu ramane omogena si devin apoase.
Oua. Ouale intregi bagate in congelator crapa, iar albusurile capata o textura asemanatoare cauciucului.
Mancare prajita. Fie ca este vorba de cartofi prajiti sau snitele, aceste tipuri de mancare isi pierd crusta crocanta. Singura solutie este sa le prajiti din nou dupa ce le-ati congelat, insa aceasta etapa n-ar face decat sa adauge alte grasimi.
Smantana. Evita sa o congelezi daca nu vrei sa te alegi cu o un produs lactat foarte apos.
Condimente. Atat piperul si usturoiul, cat si alte condimente tind sa devina amare atunci cand sunt congelate. Sarea isi pierde aroma, iar curry-ul prinde gust de mucegai.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise