Congelarea este o modalitate foarte buna de a pastra proaspete o multime de alimente si de mancaruri precum carnea, supa sau branza. Totusi, daca sunteti genul de persoana care pune cu adevarat accent pe gustul preparatelor, trebuie sa stiti ca exista cateva tipuri de mancare care nu ar trebui congelate vreodata. Iata care sunt acestea.
 

Salata, castravetii, ceapa, telina. Aceste legume isi pierd foarte repede culoarea atunci cand sunt tinute la congelator. In plus, raman fara aroma si isi modifica textura.
 
Paste sau pilaf (mancaruri gatite). Aceste mancaruri isi pierd savoarea daca sunt congelate. Odata reincalzite, ele se vor inmuia si se vor transforma intr-o pasta fara gust.
 
Glazuri sau creme de prajituri. Atunci cand sunt decongelate, compozitia lor nu ramane omogena si devin apoase.
 
Oua. Ouale intregi bagate in congelator crapa, iar albusurile capata o textura asemanatoare cauciucului.
 
Mancare prajita. Fie ca este vorba de cartofi prajiti sau snitele, aceste tipuri de mancare isi pierd crusta crocanta. Singura solutie este sa le prajiti din nou dupa ce le-ati congelat, insa aceasta etapa n-ar face decat sa adauge alte grasimi.
 
Smantana. Evita sa o congelezi daca nu vrei sa te alegi cu o un produs lactat foarte apos.
 
Condimente. Atat piperul si usturoiul, cat si alte condimente tind sa devina amare atunci cand sunt congelate. Sarea isi pierde aroma, iar curry-ul prinde gust de mucegai.
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Stefan Sarba, 22 aprilie 2014

    Mama pastra ceapa uscata in pod,unde iarna îngheţa si nu incoltea,era mai putin iute,desghetata lent isi pastra calitatile!

  • Fara foto

    zbiggi, 22 aprilie 2014

    Telina taiata cubulete (pt ciorba) nu pateste nimic. Snitel si paste, gata gatite am congelat si n-au fost foarte bune, nici o modificare neplacuta.

  • Fara foto

    Daniela Maria Pană, 03 februarie 2014

    Telina cubulete sau frunze se pasreeaza f bine congelata. Eu am congelat chuar si ceapa taista marunt pe care am folosit-o la sarmale, iar salata se poare congela dupa ce a fost oparita fiind folosita la ciorba de salata sau tarta cu salata.

  • Fara foto

    Andreea Ina, 05 noiembrie 2013

    Cartofi congelați sunt trecuți printr o baie de ulei la temperatura foarte ridicata si după asta congelati.

  • Fara foto

    Vetuta_Bebec, 04 noiembrie 2013

    Nu am congelat niciodata, nici un produs din cele enumerate si constat ca am facut bine.

  • Fara foto

    kitana, 04 noiembrie 2013

    cum sa nu se congeleze branza? noi facem branza framantata (ca de burduf)din cas de oaie , o punem in pungi la congelator si avem toata iarna .E ff gustoasa

  • Fara foto

    Florentina Ilinca, 03 noiembrie 2013

    Mama pastra ceapa uscata in pod,unde iarna îngheţa si nu incoltea,era mai putin iute,desghetata lent isi pastra calitatile!

  • Fara foto

    Tudor Besuan, 03 noiembrie 2013

    Am uitat :telina cubulete se congelaza perfect.

  • Fara foto

    Tudor Besuan, 03 noiembrie 2013

    Ouale pot fi congelate ,galbenusul si albusul - separate,in tavite pentru cuburi de ghiata.

  • Fara foto

    Rsc Carmen, 03 noiembrie 2013

    stiam ca branza nu se congeleaza...unica metoda de a conserva in afara de saramura ar fi branza in ulei de maline,floarea soarelui cu diverse condimente....

  • Fara foto

    Enulescu Daniela Sorina, 03 noiembrie 2013

    Mama pastra ceapa uscata in pod,unde iarna îngheţa si nu incoltea,era mai putin iute,desghetata lent isi pastra calitatile!

  • Fara foto

    Yla John, 03 noiembrie 2013

    aberatii fratilor, la polul Nord ce faceti ha ha ha

  • Fara foto

    03 noiembrie 2013

    Mama pastra ceapa uscata in pod,unde iarna îngheţa si nu incoltea,era mai putin iute,desghetata lent isi pastra calitatile!

  • Fara foto

    Aiana Aiana A, 03 noiembrie 2013

    cartofii se vand inclusiv congelati.... cum sa nu se congeleze??

  • Fara foto

    Anca Cojocaru, 31 octombrie 2013

    De acord cu ''mîncare prajita'': snitele sau cartofi prajiti, în afara faptului ca cartofii nu se congeleaza sub nici o alta forma: nici fierti, nici cruzi, nici copti! În schimb ca mîncare prajita, chiftelutele se pastreaza foarte bine în congelator, daca nu sînt foarte prajite; cînd le scoti le mai prajesti putin si sînt ca proaspat facute.