9 alimente pe care trebuie sa le consumi cand esti bolnav

  Atunci cand suntem bolnavi, nu avem nici chef si nici energie pentru a gati. Cu toate acestea, organismul nostru are nevoie sa fie bine hranit, pentru a se putea recupera. Tocmai de aceea, este bine sa il hranim cu alimente sanatoase, pline de nutrienti. Un alt aspect deosebit de important este hidratarea, ce nu ar trebui deloc neglijata, mai ales atunci cand suntem raciti sau cand avem probleme legate de digestie.   Iata care sunt alimentele care te ajuta sa te recuperezi mult mai repede:  

9 alimente pe care trebuie sa le consumi cand esti bolnav

1. Ghimbir

O bautura cu extract de ghimbir poate face adevarate minuni atunci cand ai probleme cu stomacul, ghimbirul calmand senzatia de greata. Alegeti sucurile naturale ce contin ghimbir, nu pe cele ce contin doar aroma acestuia. Puteti chiar sa va faceti acasa ceai, prin adaugarea de apa fierbinte peste ghimbirul taiat marunt. Adaugati putina miere si ceaiul este gata!

2. Supa

Supa nu are cum sa lipseasca din meniu atunci cand sunteti bolnavi. Adaugati ceapa si usturoi, caci sunt bogate in nutrienti si au efect antimicrobian. Nu omiteti nici celelalte legume, cu cat mai multe, cu atat mai bine! Vedeti aici mai multe retete de supa.
3. Miere

Nu numai ca este buna la gust, ci are si efecte benefice asupra gatului inflamat. Mierea actioneaza ca un antimicrobian si poate ajuta la uciderea bacteriilor din gat. O puteti consuma ca atare (in cantitati reduse) sau in ceai.
4. Mancaruri picante

Atunci cand esti racit si ai caile respiratorii ingreunate, pofta de mancare este redusa semnificativ; nu ai miros, nu ai nici gust si nici nu te simti bine. Pentru a-ti elibera sinusurile este recomandat sa mananci preparate picante. Organismul tau va reactiona senzatiei de arsura prin eliminarea mucusului ce iti infunda caile respiratorii.
5. Cuisoare

Uleiul de cuisoare este folosit adesea in operatiile la nivelul danturii cand exista rani deschise in gura, acestea fiind tranchilizante usoare. Puteti adauga cuisoare in ceai atunci cand va doare gatul, iar durerea va fi mai usor de suportat.
6. Biscuiti si produse din paine

Acestea sunt bogate in amidon, ajutand la stabilizarea digestiei si sunt usor de digerat de stomac. Alegeti biscuitii simpli si nu pe cei cu aroma, care pot face mai mult rau decat bine. Daca nu ii puteti manca simpli, puteti adauga putin unt de nuci deasupra lor.
7. Banane

Bananele sunt ideal de consumat atunci cand aveti stari de greata. Sunt bogate in zahar, ce da foarte multa energie si ajuta la recuperarea mai rapida.

8. Suc de portocale

Majoritatea sucurilor sunt bogate in zahar si sunt in mare parte procesate. Cu toate acestea, atunci cand esti racit, un pahar de suc natural de portocale (cu pulpa) iti poate oferi o cantitate importanta de vitamine. Sucul reprezinta cea mai buna modalitate de a lua vitaminele de care avem nevoie, intr-un mod usor de digerat.

9. Ginseng

Ginsengul este un ingredient popular al bauturilor energizante si al tratamentelor pentru raceala. Puteti pregati cu usurinta bauturi si supe cu ginseng chiar la voi acasa. Ginsengul se gaseste atat in forma uscata, cat si pudra.
Sursa articol: www.activebeat.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise