O noua saptamana, o noua alerta alimentara.

De aceasta data este vorba despre un lot de 250 de kilograme de caise importate din Turcia. La acestea, inspectorii sanitari au gasit urme de pesticide peste limitele admise.

Din nefericire, 171 de kilograme din acest lot a fost deja vandut, restul a fost distruse. 

ANSVSA a gasit reziduuri de fungicid si in nectarinele importate din Turcia. De aceasta data a fost vorba de o cantitate si mai mare: 2,28 tone. In urma descoperirii, mportatorul incearca sa retraga intreaga cantitate de fructe din acest lot.

"In prima situatie, facem referire la o cantitate de 250 de kg de caise, la care, buletinul de analiza a aratat o depasire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl. 
 
In ceea ce priveste nectarinele, probele au fost prelevate dintr-un lot, in cantitate de 2.280 de kg. Rezultatele analizelor au indicat o depasire a limitei maxime admise pentru acelasi fungicid", informeaza ANSVSA 
 
Persoanele care consuma ocazional aceste fructe cu exces de pesticide pot suferi efecte toxice acute. Iar consumul des poate afecta grav sanatatea.

Sursa foto: lepainquotidien.com
Sursa articol: digi24.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 3 comentarii
 • Fara foto
 • Fara foto

  fructe goji, 24 mai 2016

  pacat ca profitul primeaza sanatatii

 • Fara foto

  Cristina Prodan, 24 mai 2016

  Cum adică "încearcă a retragă" ? Nu a stopat imediat "cineva-ul" important vânzarea? Dacă nu reușește? Oamenii se vor îmbolnăvi sigur. Cine e de vina? ANSVSA?

 • Fara foto

  Florean Robert, 23 mai 2016

  Bine ca pana acuma maria sa CONTROLUL VETERINAR DIN VAMI a dormit in papuci sau pe EURO !!!