Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) au realizat controale care au vizat mai multi agenti economici din tara si au descoperit ca fiind contaminate cu bacterii Escherichia Coli (E.Coli) 14 probe din carne de oaie, vita, pasta de mici sau lapte puse la vanzare in restaurante si magazine din tara.
 
Controalele ANSVSA s-au desfasurat in perioada 8 august - 2 septembrie si au vizat determinarea prezentei Escherichia Coli in produsele alimentare.

 
Au fost prelevate si analizate 171 probe, din carne (mici, carcasa bovine, carcasa ovine, carne tocata vita, carne tocata amestec, pulpa vita, hamburger vita, vrabioara vita refrigerata, pastrama oaie afumata, pulpa manzat, carnati amestec, pastrama oaie, carne tocata amestec vita porc) si lactate (lapte crud vaca, branza telemea oaie, cascaval, cas ovine, branza proaspata, iaurt), arata comunicatul ANSVSA.
 
De asemenea, inspectorii spun ca au recoltat probe din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
 
S-au descoperit in total prezenta bacteriei Escherichia Coli verotoxigena la 14 probe prelevate din carcase de oaie si vita, carne tocata de vita, carnati amestec, telemea de oaie sau lapte vandute in judetele Valcea, Tulcea, Suceava, Sibiu, Caras Severin, Bistrita Nasaud, Olt si Prahova.
 
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai se desfasoara pana pe data de 31 decembrie 2016 si presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud, arata oficialii ANSVSA.

Sursa foto: brst.ro
Sursa articol: digi24.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii