Aloe vera este originar din Africa si s-a raspadit in intreaga lume, datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii noastre. Desi in lume sunt 300 de specii de aloe, doar cinci specii au virtuti curative, cel mai folosit fiind '''Aloe vera barbadensis miller'''. Aloe vera vindeca: cancer, boli ale pielii, celulita, probleme digestive si se pare ca nimic nu-i rezista renumitului aloe vera. Frunza lui carnoasa este o comoara de constituenti activi.
(Un articol de dicarmencitta1957)
Daca bem gel facut din aloe vera este foarte bun si are virtuti antiinflamatorii, antioxidante si laxative.
Frunza de aloe are efect depurativ, fiind recomandata daca ai probleme cu aparatul digestiv si in curele de detoxifiere. Pentru o astfel de cura, dilueaza cinci lingurite cu gel de aloe intr-un litru de apa plata si bea-l pe parcursul unei zile.
Aloe vera este un puternic energizant. Pentru a te simti plina de energie, amesteca 1 litru de apa plata cu doua picaturi cu gel de aloe vera, adauga si o lingurita de extract de echinacea si bea-l pe parcusul unei zile, iti va favoriza producerea florei bacteriene, a aparatului digestiv si iti va echilibra ph-ul stomacului. Cura cu aloe mai este buna si pentru tratarea infectiilor urinare, a aftelor bucale, gastritei, colitei, a alergiilor, candidozei, gingivitei, diabetului, conjuctivitei si a durerilor de gat.
Frunza de aloe a adunat in ea toti ingredientii de care are nevoie organismul nostru: enzime, aminoacizi, zahar, vitamine, minerale. Enzimele - sunt substantele care elimina toxinele din organism. Aminoacizi - intra in compozitia proteinelor. Zahar - gelul de aloe este bogat in polizaharide, utile in producerea colagenului, care asigura elasticitatea pielii. Vitamine - vitamina A, vitamina E si betacaroten, B1, B3, care este antioxidanta si vitamina C care creste sisitemul imunitar. Minerale - aloe contine calciu, aliatul oaselor si al dintilor, zinc util pentru sistemul imunitar si sanatatea pielii, a unghiilor si a parului. Frunza de aloe mai contine magneziu si potasiu, esentiali pentru energia organismului uman.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii