Aripioare de pui: picante, la cuptor sau dulci-acrisoare?

Aripioarele de pui pot fi gatite in foarte multe tipuri, asa ca poti deveni foarte creativ cu acest produs. Noi iti prezentam cateva retete pe care le poti incerca, dar alegerea e a ta. Experimenteaza si, nu uita, spune-ne cum a iesit!

Aripioare de pui: picante, la cuptor sau dulci-acrisoare?

Poti servi aripioarele de pui calde sau reci, pentru pranz, cina sau o gustare. Sunt ideale ca aperitive pentru petreceri, dar si ca fel principal. Iata ce retete iti propunem noi:

Aripioare de pui la cuptor:

Ingrediente: margarina topita, o lingurita de mustar dijon, 16-18 aripioare de pui, o jumatate de ceasca de parmezan ras, 4 lingurite de patrunjel, tocat marunt, trei cesti cereale de porumb, pisate.

Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 350 grade. Intr-un bol, combina margarina topita si mustarul. In alt bol, parmezanul, cerealele si patrunjelul. Trece aripiaorele mai intai prin margarina cu mustar, apoi prin cereale, parmezan si patrunjel, pana le acoperi perfect. Pune-le intr-o tava, adauga peste ele ce ramane din amestecul de maioneza si tine-le la cuptor aproximativ 35-40 de minute, pana se patrund bine.

Aripioare de pui picante

Ingrediente: 12-15 aripioare de pui, o bucata de unt, topit, ¼ ceasca de sos iute

Mod de preparare: Tine aripioarele la cuptor pana se patrund bine. Amesteca, intr-un bol, sosul iute si untul topit. Scoate aripioarele din cuptor, apoi aranjeaza-le pe o farfurie, acoperite de sos.

Aripioare de pui dulci-acrisoare

Ingrediente: 1 kg jumatate de aripioare de pui, condimente, ulei, apa, pudra de usturoi, faina de porumb, ou batut

pentru sos: ¾ ceasca zahar 3-4 lingurite de ketchup, sare, ½ ceasca otet alb, o lingurita sos de soia, ¼ ceasca zeapa de pui, o lingurita de condimente

Mod de preparare: Fierbe aripioarele 5 minute in apa pentru a obtine zeama de pui. Apoi, scoate-le din apa, sterge-le bine si presara-le cu condimente si pudra de usturoi si lasa-le deoparte pentru o ora. Apoi, da-le prin faina de porumb si ou batut. Prajeste-le in ulei la foc mare. Apoi, pune-le intr-o tava si acopera-le cu sos dulce-acrisor. Tine la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise