Aripioarele de pui pot fi gatite in foarte multe tipuri, asa ca poti deveni foarte creativ cu acest produs. Noi iti prezentam cateva retete pe care le poti incerca, dar alegerea e a ta. Experimenteaza si, nu uita, spune-ne cum a iesit!
Poti servi aripioarele de pui calde sau reci, pentru pranz, cina sau o gustare. Sunt ideale ca aperitive pentru petreceri, dar si ca fel principal. Iata ce retete iti propunem noi:

Aripioare de pui la cuptor:


Ingrediente: margarina topita, o lingurita de mustar dijon, 16-18 aripioare de pui, o jumatate de ceasca de parmezan ras, 4 lingurite de patrunjel, tocat marunt, trei cesti cereale de porumb, pisate.

Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 350 grade. Intr-un bol, combina margarina topita si mustarul. In alt bol, parmezanul, cerealele si patrunjelul. Trece aripiaorele mai intai prin margarina cu mustar, apoi prin cereale, parmezan si patrunjel, pana le acoperi perfect. Pune-le intr-o tava, adauga peste ele ce ramane din amestecul de maioneza si tine-le la cuptor aproximativ 35-40 de minute, pana se patrund bine.

Aripioare de pui picante


Ingrediente: 12-15 aripioare de pui, o bucata de unt, topit, ¼ ceasca de sos iute

Mod de preparare: Tine aripioarele la cuptor pana se patrund bine. Amesteca, intr-un bol, sosul iute si untul topit. Scoate aripioarele din cuptor, apoi aranjeaza-le pe o farfurie, acoperite de sos.

Aripioare de pui dulci-acrisoare

Ingrediente: 1 kg jumatate de aripioare de pui, condimente, ulei, apa, pudra de usturoi, faina de porumb, ou batut
pentru sos: ¾ ceasca zahar 3-4 lingurite de ketchup, sare, ½ ceasca otet alb, o lingurita sos de soia, ¼ ceasca zeapa de pui, o lingurita de condimente

Mod de preparare: Fierbe aripioarele 5 minute in apa pentru a obtine zeama de pui. Apoi, scoate-le din apa, sterge-le bine si presara-le cu condimente si pudra de usturoi si lasa-le deoparte pentru o ora. Apoi, da-le prin faina de porumb si ou batut. Prajeste-le in ulei la foc mare. Apoi, pune-le intr-o tava si acopera-le cu sos dulce-acrisor. Tine la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Sunt foarte bune dar nu prea sanatoase.

  • Fara foto

    scootsie (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Cu adevarat aripioarele de pui se pot gati in diferite feluri..Interesante retetele dvs,dar eu le prefer pe cele crocante date prin ou si putina faina,seminte de susan si fulgi de porumb sfaramati,bine condimentate....

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Din pacate pielea are multa grasime.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Aripioarele de pui sunt delicioase prajite, in mancaruri si chiar si la cuptor.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Sunt interesante retetele. Eu din aripioare prepar :ciorba,supa,pilaf,ciulama.Imi plac prajite,fierte cu hrean sau pane.

  • Fara foto

    marian, 24 februarie 2009

    Nu ma pricep prea tare, nu sant bucatar, dar la aripioare sau in general la pui mare secret e temperatura. Daca retin bine, trebuie mai mare la inceput, sa prinda crusta, si dupa mai mica.

  • Fara foto

    adelina_flucsa, 18 februarie 2009

    Eu as inlocui margarina cu ulei de masline sau ulei de floarea soarelui. Stiu ca margarina gatita este daunatoare deoarece compusii din ea isi modifica structura.

  • Fara foto

    Cristi, 18 februarie 2009

    Eu sunt practic nebun dupa aripioarele picante de la KFC. Nu stiu de ce dar sunt cele mai bune. Imi plac mult desi stiu ca nu sunt sanatoase. Stiti cumva retete pe care le-as putea face in casa care sa aiba un gust lafel de bun? Nu inteleg cum le ies atat de crocante in exterior si totusi suculente.