Conform unui comunicat ANSVSA, 1.500 de kilograme de piept de pui importate din Polonia au fost depistate ca fiind infectate cu Salmonella.

"Directia Sanitara Veterninara si pentru Siguranta Alimentelor a notificat, in data de 09.05.2016, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, despre depistarea Salmonella spp., in probele prelevate dintr-un produs de carne de pasare provenit din Polonia.
 
In cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigarui de pui crud congelat) si le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Bihor.
 
Pieptul de pui congelat folosit pentru obtinerea acestui preparat era de 1.500 de kilograme, din care 1.100 de kilograme au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kilograme fiind depozitate in cadrul unitatii."
 
In urma acestei descoperiri, produsul finit, cat si materia prima au fost tansportate catre o unitate de neutralizare din tara.
 
Din fericire, nu a fost comercializata nicio cantitate din lotul in care s-a depistat prezenta bacteriei Salmonella Typhimurium. 

In orice caz, poate ar fi mai bine sa evitati in aceasta perioada carnea de pui, mai ales cea importata din Polonia.

Sursa articol: digi24.ro
Sursa foto: mihalceamanuela.wordpress.com

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto