In aceasta perioada, carnea de miel este la mare cautare, mai ales ca am intrat in intervalul calendaristic in care oamenii gospodari s-au apucat deja de pregatirile pentru Pasti. Insa, nutritionistii spun ca ar trebui sa consumam carne de miel mai des, nu doar o data pe an, deoarece beneficiile pe care le aduce consumul de carne de miel sunt nenumarate. Pentru a va convinge de acest lucru o sa listam cateva dintre aceste beneficii, nu inainte de a va reaminti cum se alege cea mai buna carne de miel.
- Ficatul de miel este un tonic hepatic excelent si, in acelasi timp, contine substante care imbunatatesc vederea si trateaza afectiuni precum glaucomul si orbul gainii;
- Mieiii crescuti intr-un mediu natural si hraniti bio (fara hormoni sau antibiotice) au o carne bogata in Omega 3 Omega 6. De asemenea, carnea lor reprezinta o importanta sursa de niacina si de vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotina, B5, B12 - foarte importante in buna functionare a metabolismului si a sistemului nervos si a celui cardiovascular;
- Daca la barbati substantele nutritive din carnea de miel au capacitatea de a creste capacitatea sexuala, la femei ajuta la tratarea sterilitatii;
- Carnea de miel este bogata in seleniu, minerala care combate cu succes astmul;
Sursa articol: culinar.ro, csid.ro, en.wikipedia.org

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii