Beneficiile carnii de miel - previne anemia si trateaza sterilitatea

In aceasta perioada, carnea de miel este la mare cautare, mai ales ca am intrat in intervalul calendaristic in care oamenii gospodari s-au apucat deja de pregatirile pentru Pasti.  Insa, nutritionistii spun ca ar trebui sa consumam carne de miel mai des, nu doar o data pe an, deoarece beneficiile pe care le aduce consumul de carne de miel sunt nenumarate. Pentru a va convinge de acest lucru o sa listam cateva dintre aceste beneficii, nu inainte de a va reaminti cum se alege cea mai buna carne de miel.   

Beneficiile carnii de miel - previne anemia si trateaza sterilitatea

Beneficii:
- Carnea de miel tanar este benefica persoanelor bolnave de diabet, dar si pentru cei care resimt o stare permanenta de oboseala;

- Ficatul de miel este un tonic hepatic excelent si, in acelasi timp, contine substante care imbunatatesc vederea si trateaza afectiuni precum glaucomul si orbul gainii;

- Cosumul de carne de miel este recomandat persoanelor subponderale, cu o constitutie slabita, cu conditia de a consuma cantitati mici la fiecare masa.
- Rinichii de miel contin substante si nutrienti care ne tonifica rinichii nostri. In acelasi timp, despre rinichii de miel se mai spune si care ar creste potenta la barbati;

- Mieiii crescuti intr-un mediu natural si hraniti bio (fara hormoni sau antibiotice) au o carne bogata in Omega 3 Omega 6. De asemenea, carnea lor reprezinta o importanta sursa de niacina si de vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotina, B5, B12 - foarte importante in buna functionare a metabolismului si a sistemului nervos si a celui cardiovascular;

- Daca la barbati substantele nutritive din carnea de miel au capacitatea de a creste capacitatea sexuala, la femei ajuta la tratarea sterilitatii;

- Carnea de miel este bogata in seleniu, minerala care combate cu succes astmul;

- Asa cum era de asteptat, carnea de miel este o sursa foarte buna de proteine. Astfel ca, 100 grame de carne de miel asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
- Vitamina B12 din carnea de miel ajuta la formarea celulelor rosii din sange, astfel ca e recomandata in prevenirea si tratarea anemiei;

Sursa foto: retete.unica.ro

Sursa articol: culinar.ro, csid.ro, en.wikipedia.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise