In aceasta perioada, carnea de miel este la mare cautare, mai ales ca am intrat in intervalul calendaristic in care oamenii gospodari s-au apucat deja de pregatirile pentru Pasti. Insa, nutritionistii spun ca ar trebui sa consumam carne de miel mai des, nu doar o data pe an, deoarece beneficiile pe care le aduce consumul de carne de miel sunt nenumarate. Pentru a va convinge de acest lucru o sa listam cateva dintre aceste beneficii, nu inainte de a va reaminti cum se alege cea mai buna carne de miel.
- Ficatul de miel este un tonic hepatic excelent si, in acelasi timp, contine substante care imbunatatesc vederea si trateaza afectiuni precum glaucomul si orbul gainii;
- Mieiii crescuti intr-un mediu natural si hraniti bio (fara hormoni sau antibiotice) au o carne bogata in Omega 3 Omega 6. De asemenea, carnea lor reprezinta o importanta sursa de niacina si de vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotina, B5, B12 - foarte importante in buna functionare a metabolismului si a sistemului nervos si a celui cardiovascular;
- Daca la barbati substantele nutritive din carnea de miel au capacitatea de a creste capacitatea sexuala, la femei ajuta la tratarea sterilitatii;
- Carnea de miel este bogata in seleniu, minerala care combate cu succes astmul;
Sursa articol: culinar.ro, csid.ro, en.wikipedia.org

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii