In aceasta perioada, carnea de miel este la mare cautare, mai ales ca am intrat in intervalul calendaristic in care oamenii gospodari s-au apucat deja de pregatirile pentru Pasti. 

Insa, nutritionistii spun ca ar trebui sa consumam carne de miel mai des, nu doar o data pe an, deoarece beneficiile pe care le aduce consumul de carne de miel sunt nenumarate.

Pentru a va convinge de acest lucru o sa listam cateva dintre aceste beneficii, nu inainte de a va reaminti cum se alege cea mai buna carne de miel
 
Beneficii:
 
- Carnea de miel tanar este benefica persoanelor bolnave de diabet, dar si pentru cei care resimt o stare permanenta de oboseala;

- Ficatul de miel este un tonic hepatic excelent si, in acelasi timp, contine substante care imbunatatesc vederea si trateaza afectiuni precum glaucomul si orbul gainii
 
- Cosumul de carne de miel este recomandat persoanelor subponderale, cu o constitutie slabita, cu conditia de a consuma cantitati mici la fiecare masa.
 
- Rinichii de miel contin substante si nutrienti care ne tonifica rinichii nostri. In acelasi timp, despre rinichii de miel se mai spune si care ar creste potenta la barbati;

- Mieiii crescuti intr-un mediu natural si hraniti bio (fara hormoni sau antibiotice) au o carne bogata in Omega 3 Omega 6. De asemenea, carnea lor reprezinta o importanta sursa de niacina si de vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotina, B5, B12 - foarte importante in buna functionare a metabolismului si a sistemului nervos si a celui cardiovascular;

- Daca la barbati substantele nutritive din carnea de miel au capacitatea de a creste capacitatea sexuala, la femei ajuta la tratarea sterilitatii

- Carnea de miel este bogata in seleniu, minerala care combate cu succes astmul
 
- Asa cum era de asteptat, carnea de miel este o sursa foarte buna de proteine. Astfel ca, 100 grame de carne de miel asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
 
- Vitamina B12 din carnea de miel ajuta la formarea celulelor rosii din sange, astfel ca e recomandata in prevenirea si tratarea anemiei;
 
Sursa foto: retete.unica.ro
Sursa articol: culinar.ro, csid.ro, en.wikipedia.org


  • 0 comentarii
  • Fara foto