
Oamenii de stiinta de astazi spun ca cele mai importante beneficii ale plantei sunt legate de actiunea antiinflamatorie, antiseptica, antibacteriana si antifungica.
Insa, beneficiile galbenelelor sunt mult mai diverse. De exemplu, acestea trateaza si amelioreaza simptomele multor afectiuni ale sistemului digestiv: crampe abdominale, gastrita, ulcer gastric, constipatie, colite. Si atunci cand suferim de arsuri stomacale e bine sa bem o cana de ceai de galbenele. Totodata, persoanele care sufera de gastrita si ulcer gastric pot trata aceste afectiuni consumand cate un litru de ceai de galbenele, vreme de doua luni.
Ceaiul de galbenele mai are actiune detoxifianta si asupra ficatului, a colonului, intestinelor si a vezicii biliare.
Planta este bogata in rasina si vitamina C, ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, polizaharide, acizi aromatici, mucilagii, dar si saponine, glicozide si steroli.
Continutul acestora face ca la contactul cu pielea efectul sa fie antiinflamator, de aici si popularitatea cremei de galbenele.
La nivel extern, galbenelele pot fi folosite pentru tratarea acneei, arsurilor solare, ridurilor si diverselor rani sau iritatii.
In sezonul rece, crema de galbenele este ideala pentru protejarea buzelor
Pe de alta parte, uleiul de galbenele este utilizat pentru tratarea acneei, a eczemelor, a psoriazisului sau a pielii crapate. Tineti minte ca are efect tamaduitor si in cazul veninului de paianjen sau ciupiturilor altor insecte.
Recomandari pentru tine si casa ta
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pana la 12 rate
- 1 comentariu
-
Anita, 28 ianuarie 2019
eu folosesc crema de galbenele pentru tratamentul buzelor uscate, in loc de balsam de buze, in 2, 3 zile se refac in totalitate