Cu totii stim ca pentru afectiunile pielii, crema de galbenele face minuni. Aceasta planta era folosita inca de pe vremea romanilor pentru a anihila otrava produsa de muscaturile de scorpion. Nu stim in ce masura reusea sa faca acest lucru, dar cert este ca galbenele cresc rezista organismului impotriva infectiilor. Nu degeaba acestea erau folosite si de catre soldati pentru a oprit sangerarea ranilor. Oamenii de stiinta de astazi spun ca cele mai importante beneficii ale plantei sunt legate de actiunea antiinflamatorie, antiseptica, antibacteriana si antifungica.
Insa, beneficiile galbenelelor sunt mult mai diverse. De exemplu, acestea trateaza si amelioreaza simptomele multor afectiuni ale sistemului digestiv: crampe abdominale, gastrita, ulcer gastric, constipatie, colite. Si atunci cand suferim de arsuri stomacale e bine sa bem o cana de ceai de galbenele. Totodata, persoanele care sufera de gastrita si ulcer gastric pot trata aceste afectiuni consumand cate un litru de ceai de galbenele, vreme de doua luni.
Ceaiul de galbenele mai are actiune detoxifianta si asupra ficatului, a colonului, intestinelor si a vezicii biliare.
Planta este bogata in rasina si vitamina C, ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, polizaharide, acizi aromatici, mucilagii, dar si saponine, glicozide si steroli.
Continutul acestora face ca la contactul cu pielea efectul sa fie antiinflamator, de aici si popularitatea cremei de galbenele.
La nivel extern, galbenelele pot fi folosite pentru tratarea acneei, arsurilor solare, ridurilor si diverselor rani sau iritatii.
In sezonul rece, crema de galbenele este ideala pentru protejarea buzelor
Pe de alta parte, uleiul de galbenele este utilizat pentru tratarea acneei, a eczemelor, a psoriazisului sau a pielii crapate. Tineti minte ca are efect tamaduitor si in cazul veninului de paianjen sau ciupiturilor altor insecte.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii