Este perioada din an in care parfumul minunat al florilor Mana Maicii Domnului (Caprifoi) ne innebuneste, fiind o planta cataratoare care se raspandeste rapid si, astfel, este prezenta pe mai toate strazile din oras. Si nu e vorba doar de parfum, dar si de gustul acelui strop foarte aromat de nectar ce poate fi consumat direct din flori si cu care ne rasfatam cand eram mici. Mai jos o sa va povestim si ce puteti prepara din aceasta planta fascinanta, dar, mai intai, va spunem un pic despre proprietatile ei miraculoase.
Exista o legenda care spune ca Maica Domnului cu pruncul Iisus a cautat sa se ascunda cand soldatii lui Irod o cautau. Singura planta care i-a oferit adapost a fost Caprifoiul. Pentru a o rasplati, Maica Domnului a binecuvantat-o, oferindu-i puteri vindecatoare si transformand-o in floarea preferata a oamenilor.
Avand in minte aceasta legenda, nu este de mirare ca aceasta planta are proprietati antiinflamatoare uimitoare. De asemenea, toate preparatele din aceasta planta au efecte antimicrobiene, antihipertensive si ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, fiind ideala pentru tratarea diabetului.
In industria cosmetica, Caprifoiul este folosit si pentru cicatrizarea ranilor.
Ce poti prepara din florile de Mana Maicii Domnului:
Ceai
Ceaiul din flori de Caprifoi se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, fiind benefic pentru tratarea abcesului mamar si intestinal, dizenterie, durere in timpul urinarii, dureri de cap, raceala (floriile de Caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic, un compus asemanator aspirinei) etc.
Limonada cu flori de Caprifoi
Se serveste cu gheata.
Sirop de Caprifoi
2 cani de flori de Caprifoi
1 borcan cu miere de calitate
Dupa ce au fost spalate, florile de Caprifoi se pun indeasa intr-un borcan, iar peste ele se toarna mierea, pana le acopera in totalitate. Se sigileaza ermetic si se lasa la macerat in frigider timp de o luna. Dupa ce a trecut aceasta perioada de timp, se foloseste o sita pentru a separa florile de miere. Mierea obtinuta astfel este foarte aromata si trece drept un sirop ce poate fi folosit in prepararea bauturilor racoritoare sau a cremelor pentru prajituri.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii