Ce schimbari au loc in corpul tau cand renunti la carne

Poporul roman este unul carnivor. Foarte putini renunta sau aleg sa rareasca consumul de carne. De asemenea, in Romania pana si cuvantul "vegetarian" a ajuns sa aiba o conotatie peiorativa. Cu toate acestea, numarul celor care aleg o alimentatie care se bazeaza mai putin pe carne este in continua crestere, de la an la an.    Dar, ce se intampla cu adevarat in corpul nostru atunci cand renuntam la carne?   

Ce schimbari au loc in corpul tau cand renunti la carne

In primul rand, incepi sa slabesti.

Un studiu realizat la Facultatea de Medicina din Washington, Statele Unite, a aratat ca o persoana pierde in jur de 5 kilograme, atunci cand renunta la carne, fara a a tine o dieta stricta si fara antrenamente la sala.

Este, se pare, una dintre cele mai usoare forme de a scapa de kilogramele nedorite.

Fauna intestinala se schimba radical.

Un alt studiu din 2014 a descoperit diferente majore intre fauna intestinala de la omnivori si cea de la vegetarieni.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea din New York au ajuns la concluzia ca in sistemul digestiv al vegetarienilor se afla mult mai multe specii de bacterii benefice, cu rol protector.
Mai putini nutrienti
O dieta vegetariana atent planuita ofera toti nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului. Insa, poate fi destul de greu sa-ti iei dozele necesare de fier, vitamina D si vitamina B12.
In acest sens, este indicat consumul de legume boabe, precum fasolea, mazarea, lintea sau nuci, legume de culoare verde inchis si cereale integrale.
Vitamina B12 poate fi luata din drojdie de bere si produse din soia; iar vitamina D se gaseste din plin in oua, cereale si lactate.

Riscul de cancer ar putea sa scada...

La sfarsitul anului trecut, Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca in carnea procesata, sunca, salam, carnati etc, se regasesc din plin substante nocive si care pot favoriza aparitia de diverse forme de cancer.

S-a mai aratat ca daca mancam zilnic 50g de carne procesata, crestem riscul imbolnavirii de cancer la vezica cu pana la 18%.
Ar putea scadea si riscul bolilor cardio-vasculare
Oamenii de stiinta au descoperit si ca bolile de inima au o oarecare legatura cu consumul de carne rosie. Carnitina, un nutrient care se gaseste din plin in carne, activeaza microbii din sistemul digestiv care ajung sa contribuie la dezvoltarea unor boli de inima.
Asa ca, poate nu ar trebui chiar sa deveniti vegetarieni, dar ar fi foarte bine sa rariti consumul de carne.

Sursa foto: foodnetwork.com

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare
Salata de pui cu telina si maioneza

Salata de pui cu telina si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...

Salata de pui cu telina si maioneza
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor