Poporul roman este unul carnivor. Foarte putini renunta sau aleg sa rareasca consumul de carne.

De asemenea, in Romania pana si cuvantul "vegetarian" a ajuns sa aiba o conotatie peiorativa. Cu toate acestea, numarul celor care aleg o alimentatie care se bazeaza mai putin pe carne este in continua crestere, de la an la an. 
 
Dar, ce se intampla cu adevarat in corpul nostru atunci cand renuntam la carne? 
 
In primul rand, incepi sa slabesti.

Un studiu realizat la Facultatea de Medicina din Washington, Statele Unite, a aratat ca o persoana pierde in jur de 5 kilograme, atunci cand renunta la carne, fara a a tine o dieta stricta si fara antrenamente la sala. 

Este, se pare, una dintre cele mai usoare forme de a scapa de kilogramele nedorite.
 
Fauna intestinala se schimba radical. 

Un alt studiu din 2014 a descoperit diferente majore intre fauna intestinala de la omnivori si cea de la vegetarieni.
 
Astfel, cercetatorii de la Universitatea din New York au ajuns la concluzia ca in sistemul digestiv al vegetarienilor se afla mult mai multe specii de bacterii benefice, cu rol protector. 
 
Mai putini nutrienti
 
O dieta vegetariana atent planuita ofera toti nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului. Insa, poate fi destul de greu sa-ti iei dozele necesare de fier, vitamina D si vitamina B12.
 
In acest sens, este indicat consumul de legume boabe, precum fasolea, mazarea, lintea sau nuci, legume de culoare verde inchis si cereale integrale.
 
Vitamina B12 poate fi luata din drojdie de bere si produse din soia; iar vitamina D se gaseste din plin in oua, cereale si lactate. 

Riscul de cancer ar putea sa scada...
 
La sfarsitul anului trecut, Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca in carnea procesata, sunca, salam, carnati etc, se regasesc din plin substante nocive si care pot favoriza aparitia de diverse forme de cancer.

S-a mai aratat ca daca mancam zilnic 50g de carne procesata, crestem riscul imbolnavirii de cancer la vezica cu pana la 18%. 
 
Ar putea scadea si riscul bolilor cardio-vasculare
 
Oamenii de stiinta au descoperit si ca bolile de inima au o oarecare legatura cu consumul de carne rosie. Carnitina, un nutrient care se gaseste din plin in carne, activeaza microbii din sistemul digestiv care ajung sa contribuie la dezvoltarea unor boli de inima. 
 
Asa ca, poate nu ar trebui chiar sa deveniti vegetarieni, dar ar fi foarte bine sa rariti consumul de carne. 

Sursa foto: foodnetwork.com
Sursa articol: independent.co.uk

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto