Ce se intampla in corpul tau atunci cand nu mai mananci paine

Romanii iubesc painea, ea fiind nelipsita de pe mesele lor, indiferent ca e vorba de micul dejun, pranz sau cina. De fapt, studii recente arata ca la nivel mondial painea furnizeaza aproximativ 20% din aportul total de calorii. Insa, consumul zilnic de paine din comert nu este deloc recomandat, deoarece poate duce la aparitia unor probleme de sanatate. In schimb, painea facuta in casa, din ingrediente naturale, poate fi consumata cu moderatie chiar si zilnic.    Tot in urma unor studii recente s-a descoperit ca exista destul de multe beneficii pentru sanatate atunci cand renunti la paine pentru o perioada mai mare de luna.   

Ce se intampla in corpul tau atunci cand nu mai mananci paine

Asadar, iata ce se intampla in corpul tau cand nu mai mananci paine:

- Pierzi in greutate - primul aliment la care trebuie sa renunti atunci cand vrei sa slabesti este painea, pentru ca painea din comert este bogata in carbohidrati rafinati care favorizeaza retentia de apa in tesuturi. De exemplu, se spune ca un gram de carbohidrati se leaga in corp pana la 3-4 grame de apa. In acelasi timp, cerealele rafinate sunt cele responsabile pentru depozitele de grasime din jurul taliei.

- Devi mult mai energica - in mod paradoxal, atunci cand renunti la paine, ai mai multa energie. Explicatia este ca cerealele (cum este si graul) maresc nivelul de zahar din sange, ceea ce nu e deloc bine. De asemenea, se spune ca toata lumea este intr-o mai mica sau mai mare masura intoleranta la gluten, iar compusii gliadina si glutenina (din gluten) ne ataca organismul, avand ca rezultat starea de oboseala si de disconfort pe care o resimtim chiar si dupa o masa echilibrata.

- Ti se imbunatateste digestia - chiar daca este prezent in nenumarate alimente, graul este greu de digerat si, prin fermentare, poate duce la aparitia sindromului intestinelor iritabile.

- Nu mai ai pofte pentru alimente nesanatoase - carbohidratii rafinati contin doar endospermul din boabele de grau. Acesta se transforma rapid in glucoza, marind nivelul de zahar din corp. O crestere brusca a zaharului din sange va fi urmata de un declin la fel de rapid al nivelului de zahar. Astfel, consumul de paine mareste sansele aparitiei senzatiei de foame la scurt timp dupa masa, dar mai ales a poftelor pentru carbohidratii simpli. De asemenea, lipsa unei diete bogate in fibre si nutrienti contribuie la dezvoltarea obiceiului de a consuma gustari nesanatoase pe parcursul zilei.

In cazul in care nu poti renunta la paine, incearca macar sa o inlocuiesti cu painea cu maia - produsa prin fermentatie naturala si cu un nivel scazut de gluten.

Sursa foto: thegoodshoppingguide.com

Sursa articol: dailyhealthpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise