La trecerea de la anotimpul cald la cel rece pielea noastra poate fi afectata, aparand iritatii, inflamatii, riduri, acnee sau alte afectiuni. Inainte de a apela la tot felul de creme, incercati sa corectati acest lucru prin alimentatie. Unele fructe de toamna hranesc si insanatosesc pielea, datorita cantitatilor mari de antioxidanti, vitamine si minerale.

De asemenea, vitamina C din mere ajuta la construirea colagenului, substanta care asigura elasticitatea pielii. Merele mai sunt bogate si in cuprul, care stimuleaza productia de melanina, pigmentul care ne protejeaza de razele ultraviolete ce pot imbatrani prematur pielea.

Cu cat fructele sunt mai inchise la culoare, cu atat sunt mai benefice pentru piele. O culoare mai inchisa e un semn ca acestea contin mai multi antioxidanti.

Cei rosii sunt cei mai benefici, deoarece protejeaza pielea de imbatranirea prematura si au puterea de a distruge radicalii liberi.
In urma consumului regulat de struguri, pielea devine mai fina si mai catifelata datorita vitaminei E si resveratrolului, o substanta care de multe ori e trecuta si in compozitia cremelor de fata.

Perele au si antioxidanti (vitamina C) care hranesc si revitalizeaza tenul.
Sursa foto: fashion-styles.net

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii