Iata care sunt cele mai frecvente 5 temeri in bucatarie si cum putem trece peste ele:
1. Teama de cutit
Pentru a evita sa ne taiem atunci cand tocam ceapa sau verdeata, nu trebuie decat sa manuim incet si cu grija cutitul (macar pana cand prindem mai multa experienta :-) ). Credeti-ne pe cuvant ca daca sunteti cu ochii pe cutit si il manuiti incet, nu are ce rau sa vi se intample!
Ce este de facut? Incepeti prin a va achizitiona un cutit ascutit, un tocator si ingredientele pe care vreti sa le tocati. Puneti tocatorul pe un prosop, pentru a-i da mai multa stabilitate, tineti corect cutitul si ingredientele pe care vreti sa le taiati si tocati usor. Nu uitati sa depozitati corespunzator cutitele (nu cu lama in sus!) pentru a evita posibilele accidente.
Mandolina este una dintre cele mai des folosite ustensile din bucatarie, insa si printre cele mai temute. Si pe buna dreptate! Zimtii acesteia sunt foarte ascutiti, permitandu-i astfel sa taie felii foarte subtiri si precise. Nu de putine ori se intampla sa ne taiem degetele in zimtii acesteia. Solutia insa este foarte simpla: puteti folosi o aparatoare pentru degete.
3. Teama de tigai si oale fierbinti
Nu credem ca exista persoana care sa nu fi pus cel putin o data mana pe o tigaie sau o oala fierbinte. Si probabil ca va amintiti ca senzatia nu este deloc una placuta. Din fericire, solutia este foarte simpla: tineti manusile termorezistente cat mai aproape de aragaz, pentru a le avea la indemana in momentul in care scoateti o tava din cuptor sau luati o oala de pe foc. Este recomandat sa folositi manusi de bucatarie mai lungi, care sa acopere si o parte din antebrat, pentru a avea mai multa siguranta
4. Teama de recipiente sub presiune
Multe persoane se feresc sa foloseasca recipientele aflate sub presiune de teama unei explozii. Cu toate acestea, sunt si mai multe persoane care le folosesc, iar rezultatul este o mancare aromata, gustoasa si gata in mai putin de o ora.
Solutia este sa va achizitionati un model modern si sa cititi cu atentie instructiunile de folosire inainte de a incepe sa gatiti. Modelele noi aparute sunt atat de performante, incat nici nu va trebui sa faceti mare lucru pentru a pregati mancarea.
5. Teama de prajitul in ulei
Uleiul incins poate fi de-a dreptul infricosator pentru unele persoane, putand cauza arsuri serioase pielii. Trebuie sa tineti minte ca uleiul incins nu trebuie sa ia contact cu apa sau cu flacara deschisa, fiind foarte inflamabil. Pentru a evita ca uleiul sa sara, nu umpleti complet tigaia cu ulei si nu adaugati prea multe ingrediente deodata. Nu uitati sa lasati la racit uleiul in tigaia in care l-ati prajit, inainte de a o spala.
Comentarii