Cele mai frecvente 5 temeri in bucatarie

In procesul de gatit se folosesc multe instrumente si aparate - cutite, oale, tigai, aragaz, cuptor si altele- ce se pot dovedi a fi periculoase. Aceasta cauzeaza unora dintre noi adevarate fobii care ii tin departe de bucatarie. Din fericire insa, exista si solutii pentru aceste temeri.  

Cele mai frecvente 5 temeri in bucatarie

Iata care sunt cele mai frecvente 5 temeri in bucatarie si cum putem trece peste ele:

1. Teama de cutit

Pentru a evita sa ne taiem atunci cand tocam ceapa sau verdeata, nu trebuie decat sa manuim incet si cu grija cutitul (macar pana cand prindem mai multa experienta :-) ). Credeti-ne pe cuvant ca daca sunteti cu ochii pe cutit si il manuiti incet, nu are ce rau sa vi se intample!
Ce este de facut? Incepeti prin a va achizitiona un cutit ascutit, un tocator si ingredientele pe care vreti sa le tocati. Puneti tocatorul pe un prosop, pentru a-i da mai multa stabilitate, tineti corect cutitul si ingredientele pe care vreti sa le taiati si tocati usor. Nu uitati sa depozitati corespunzator cutitele (nu cu lama in sus!) pentru a evita posibilele accidente.

2. Teama de mandolina

Mandolina este una dintre cele mai des folosite ustensile din bucatarie, insa si printre cele mai temute. Si pe buna dreptate! Zimtii acesteia sunt foarte ascutiti, permitandu-i astfel sa taie felii foarte subtiri si precise. Nu de putine ori se intampla sa ne taiem degetele in zimtii acesteia. Solutia insa este foarte simpla: puteti folosi o aparatoare pentru degete.

3. Teama de tigai si oale fierbinti

Nu credem ca exista persoana care sa nu fi pus cel putin o data mana pe o tigaie sau o oala fierbinte. Si probabil ca va amintiti ca senzatia nu este deloc una placuta. Din fericire, solutia este foarte simpla: tineti manusile termorezistente cat mai aproape de aragaz, pentru a le avea la indemana in momentul in care scoateti o tava din cuptor sau luati o oala de pe foc. Este recomandat sa folositi manusi de bucatarie mai lungi, care sa acopere si o parte din antebrat, pentru a avea mai multa siguranta

4. Teama de recipiente sub presiune

Multe persoane se feresc sa foloseasca recipientele aflate sub presiune de teama unei explozii. Cu toate acestea, sunt si mai multe persoane care le folosesc, iar rezultatul este o mancare aromata, gustoasa si gata in mai putin de o ora.
Solutia este sa va achizitionati un model modern si sa cititi cu atentie instructiunile de folosire inainte de a incepe sa gatiti. Modelele noi aparute sunt atat de performante, incat nici nu va trebui sa faceti mare lucru pentru a pregati mancarea.

5. Teama de prajitul in ulei

Uleiul incins poate fi de-a dreptul infricosator pentru unele persoane, putand cauza arsuri serioase pielii. Trebuie sa tineti minte ca uleiul incins nu trebuie sa ia contact cu apa sau cu flacara deschisa, fiind foarte inflamabil. Pentru a evita ca uleiul sa sara, nu umpleti complet tigaia cu ulei si nu adaugati prea multe ingrediente deodata. Nu uitati sa lasati la racit uleiul in tigaia in care l-ati prajit, inainte de a o spala.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise