Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, asa: “Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri traditionale romanesti i-ati oferi?”. Am cules raspunsurile voastre si am aflat niste lucruri foarte interesante. Iata care sunt mancarurile traditionale romanesti alese de cele mai multe persoane ca fiind reprezentative si... extraordinar de gustoase!
Pentru felul I, cea mai populara alegere a fost ciorba. Musafirii nostri straini imaginari au fost delectati cu ciorba de vacuta, ciorba de burta, de perisoare sau de peste. De asemenea, au mai fost propuse si ciorba de potroace si supa cu taitei de casa sau de pui cu gaina.
La felul II s-a dat marea batalie. Fiecare a propus cateva feluri de mancare care, credea el, i-ar incanta teribil pe musafirii de pe alte meleaguri si concluzia a fost una: sarmalele trebuie neaparat incercate de toata lumea! In frunza de varza sau de vita, cu smantana sau fara, umplute cu carne sau cu... nuca, sarmalele sunt un fel de mancare care merita incercat. Apoi, lista este lunga. S-a mai sugerat ca ar trebui servite la masa urmatoarele: ardei umpluti, mici, ciolan, tochitura, chiftele marinate, carnati de casa, ciulama de pui, bulz, parjoale moldovenesti, drob... Ca aperitive, cele mai populare au fost salata de vinete, zacusca, lebarul, chisca, ardeii copti sau fasolea batuta.
A venit si momentul desertului. Ce sa asezam mai intai pe masa? Sa fie un cozonac, niste clatite cu gem sau niste poale-n brau? Alte variante ar mai fi: gogosi, scovergi, papanasi, placinta dobrogeana sau prajitura cu mere.
Cat despre bautura, si aici a existat un castigator clar: palinca. Alaturi, mai putem servi un paharel de tuica, o Grasa de Cotnari, o Feteasca alba, o Busuioaca de Moldova, un pahar de bere romaneasca sau o visinata.
Va poftim si pe voi sa adaugati si alte preparate mesei noastre. Daca ati avea un musafir de pe alte meleaguri, cu ce l-ati servi mai degraba la masa?
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii