Cele mai gustoase mancaruri romanesti

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, asa: “Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri traditionale romanesti i-ati oferi?”. Am cules raspunsurile voastre si am aflat niste lucruri foarte interesante. Iata care sunt mancarurile traditionale romanesti alese de cele mai multe persoane ca fiind reprezentative si... extraordinar de gustoase!

Cele mai gustoase mancaruri romanesti

Pentru felul I, cea mai populara alegere a fost ciorba. Musafirii nostri straini imaginari au fost delectati cu ciorba de vacuta, ciorba de burta, de perisoare sau de peste. De asemenea, au mai fost propuse si ciorba de potroace si supa cu taitei de casa sau de pui cu gaina.

La felul II s-a dat marea batalie. Fiecare a propus cateva feluri de mancare care, credea el, i-ar incanta teribil pe musafirii de pe alte meleaguri si concluzia a fost una: sarmalele trebuie neaparat incercate de toata lumea! In frunza de varza sau de vita, cu smantana sau fara, umplute cu carne sau cu... nuca, sarmalele sunt un fel de mancare care merita incercat. Apoi, lista este lunga. S-a mai sugerat ca ar trebui servite la masa urmatoarele: ardei umpluti, mici, ciolan, tochitura, chiftele marinate, carnati de casa, ciulama de pui, bulz, parjoale moldovenesti, drob... Ca aperitive, cele mai populare au fost salata de vinete, zacusca, lebarul, chisca, ardeii copti sau fasolea batuta.

A venit si momentul desertului. Ce sa asezam mai intai pe masa? Sa fie un cozonac, niste clatite cu gem sau niste poale-n brau? Alte variante ar mai fi: gogosi, scovergi, papanasi, placinta dobrogeana sau prajitura cu mere.

Cat despre bautura, si aici a existat un castigator clar: palinca. Alaturi, mai putem servi un paharel de tuica, o Grasa de Cotnari, o Feteasca alba, o Busuioaca de Moldova, un pahar de bere romaneasca sau o visinata.

Va poftim si pe voi sa adaugati si alte preparate mesei noastre. Daca ati avea un musafir de pe alte meleaguri, cu ce l-ati servi mai degraba la masa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise