Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, asa: “Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri traditionale romanesti i-ati oferi?”. Am cules raspunsurile voastre si am aflat niste lucruri foarte interesante. Iata care sunt mancarurile traditionale romanesti alese de cele mai multe persoane ca fiind reprezentative si... extraordinar de gustoase!
Pentru felul I, cea mai populara alegere a fost ciorba. Musafirii nostri straini imaginari au fost delectati cu ciorba de vacuta, ciorba de burta, de perisoare sau de peste. De asemenea, au mai fost propuse si ciorba de potroace si supa cu taitei de casa sau de pui cu gaina.
La felul II s-a dat marea batalie. Fiecare a propus cateva feluri de mancare care, credea el, i-ar incanta teribil pe musafirii de pe alte meleaguri si concluzia a fost una: sarmalele trebuie neaparat incercate de toata lumea! In frunza de varza sau de vita, cu smantana sau fara, umplute cu carne sau cu... nuca, sarmalele sunt un fel de mancare care merita incercat. Apoi, lista este lunga. S-a mai sugerat ca ar trebui servite la masa urmatoarele: ardei umpluti, mici, ciolan, tochitura, chiftele marinate, carnati de casa, ciulama de pui, bulz, parjoale moldovenesti, drob... Ca aperitive, cele mai populare au fost salata de vinete, zacusca, lebarul, chisca, ardeii copti sau fasolea batuta.
A venit si momentul desertului. Ce sa asezam mai intai pe masa? Sa fie un cozonac, niste clatite cu gem sau niste poale-n brau? Alte variante ar mai fi: gogosi, scovergi, papanasi, placinta dobrogeana sau prajitura cu mere.
Cat despre bautura, si aici a existat un castigator clar: palinca. Alaturi, mai putem servi un paharel de tuica, o Grasa de Cotnari, o Feteasca alba, o Busuioaca de Moldova, un pahar de bere romaneasca sau o visinata.
Va poftim si pe voi sa adaugati si alte preparate mesei noastre. Daca ati avea un musafir de pe alte meleaguri, cu ce l-ati servi mai degraba la masa?

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii