Cele mai racoritoare 10 lucruri pe care nu le stiai despre inghetata

A venit si acea perioada din an in care ne plangem de caldura din 10 in 10 minute.  Canicula s-a instalat in toata tara si tot ce vrem e sa facem cumva sa mai scadem din temperatura de afara.  O inghetata e perfecta pentru aceste momente, va spunem aici cum sa le faceti pe cele mai bune.  De asemenea, exista si multe alte metode prin care va puteti racori, unele dintre ele implicand bauturi calde.  Si, daca tot am mentionat inghetata, va spunem in cele ce urmeaza 10 dintre cele mai interesante si racoritoare lucruri pe care nu le stiati despre inghetata:

Cele mai racoritoare 10 lucruri pe care nu le stiai despre inghetata

1. Inghetata, asa cum o stim noi, a fost inventata in Franta, in secolul al XVII-lea. Desi, se spune ca imparatul roman Nero (54-68 i.Hr.), poruncea adesea sa i se aduca zapada din munti, pe care o depozita in camere speciale, pentru a-si putea prepara un amestec de fructe zdrobite cu zapada... un fel de inghetata.

2. Conul de inghetata a aparut in 1904, cand un vanzator sirian de gofre de la Targul International din St. Louis a inceput sa-si ruleze produsele de patiserie pentru a ajuta un vanzator de inghetata care ramasese fara alte recipiente.

3. Aromele de inghetata care se vand cel mai bine sunt: vanilie, cu 33% din piata, si ciocolata, cu 19% din piata.

4. Iunie este luna in care se produc cele mai mari cantitati de inghetata.

5. Pentru a termina o cupa de inghetata e nevoie ca aceasta sa fie linsa de 50 de ori.

6. Cel mai mare producator de inghetata din lume este SUA.

7. Degustatorii de inghetata folosesc o lingura de aur atunci cand incearca diverse tipuri de inghetata, pentru ca gustul sa fi cat mai pur, ferit de interactiunea cu alte metale, precum inoxul, care lasa un gust metalic.

8. Ingredientul principal din inghetata este... aerul. Nu si la gelato, care nu contine aer deloc.

9. E nevoie de 45 de litri de lapte pentru a obtine 3,5 litri de inghetata.

10. Asa se explica si faptul ca 9% din productia totala de lapte din America este folosita pentru a produce inghetata.

Sursa foto: kadunayellowpages.com

Surse articol: ecreamery.com, express.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise