Chiftelute indiene din paine (de post)

Chiftelutele din paine nu sunt straine pentru bucataria romaneasca, insa acum va prezentam o reteta de chiftele din paine mai deosebita, cu o aroma indiana deosebita si cu un aspect interesant. Sunt o gustare inedita si sunt potrivite pentru zilele de post.

Chiftelute indiene din paine (de post)

Ingrediente

4 cartofi medii

1 morcov

100 g de mazare

1 ceapa

4-5 ardei iuti, tocati

Sucul de la o lamaie

¼ lingurita de ghimbir uscat

20 felii de paine toast HapiHap, orice sortiment

ulei pentru prajit

sare

coriandru sau patrunjel tocat

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, decojit-i si pasati-i grosolan.

Taiati fin morcovii si gatiti-i impreuna cu mazarea pana se inmoaie (la cuptorul cu microunde sau prin fierbere). Mixati cu cartofii.

Tocati ceapa si ardeii iuti fin. Incingeti putin ulei si sotati ceapa pana devine translucida, adaugati ardeiul iute si ghimbirul. Luati de pe foc, adaugati la amestecul de cartofi impreuna cu coriandrul, sarea si sucul de lamaie. Amestecati bine cu legumele pasate si formati 20 de bile micute cu acest amestec. Puneti-le deoparte.

Pregatiti o farfurie cu apa si inmuiati cate o felie de paine, pe ambele parti, in apa din farfurie. Incercati apoi sa scurgeti excesul de apa prin presarea feliei intre maini, fara sa stricati forma feliei de paine.

Acum puneti o bila de legume in mijlocul feliei si infasurati-i cu painea, apasand-o pana obtineti un bulgare. Continuati procesul pana terminati bilele de legume. Prajiti chiftelutele pana se rumenesc usor.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise