Cinci pasi in organizarea unui bufet de succes

Fie ca organizati o petrecere sau un eveniment sofisticat, bufetul trebuie sa fie una dintre atractiile principale. Exista multe sfaturi utile pentru punerea la punct a unui bufet de succes, dar noi vom incerca sa le evidentiem doar pe cele esentiale. Mult succes!

Cinci pasi in organizarea unui bufet de succes

Cand este vorba despre mancare, oamenii se misca in grupuri. Aceasta miscare trebuie luata in considerare in momentul in care organizezi linia de bufet. Da-i acesteia un punct de inceput, un punct de final si asigura-te ca este destul spatiu intre cele doua limite.
Aseaza bauturile pe o masa separata fata de cea pe care se afla alimentele. De asemenea, este recomandat ca aceasta masa sa fie asezata langa bucatarie, deoarece cafetierele sau recipientele de apa sunt mai grele decat farfuriile de mancare.
"Farfuriile in fata, tacamurile in spate" este una din regulile de baza ale bufetului. Nu faceti oamenii sa isi aleaga furculitele, cutitele, lingurile sau canile inca de la inceputul liniei de bufet. Primele pe care trebuie sa puna mana sunt farfuriile si, eventual, servetelele.
Incearca sa ai stocuri bine dotate! Asigura-te ca in loc de un set de servetele ai trei, iar farfuriile sunt mai mult decat suficiente ca numar. Iar daca tot vorbim de servetele, incearca sa le pliezi cat mai mult, in asa fel incat vor fi mai usor de folosit.
Aranjeaza masa de mancare strategic. Cele mai ieftine mancaruri ar trebui puse la inceputul liniei, iar cele mai scumpe, catre final. De asemenea, este recomandat sa studiati si preferintele oamenilor. De exemplu, daca acestia sar peste chiftelele vegetale, aflate spre finalul liniei, incercati sa le schimbati locul cu chiftelutele din carne aflate la inceput.
Asa cum precizam anterior, acestea sunt doar cateva reguli esentiale de organizare a unui bufet. Exista numeroase alte lucruri pe care le puteti lua in calcul. Voi dupa ce reguli va ghidati cand trebuie sa puneti la punct un bufet?

Sursa articol: http://www.thekitchn.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise