Fie ca organizati o petrecere sau un eveniment sofisticat, bufetul trebuie sa fie una dintre atractiile principale. Exista multe sfaturi utile pentru punerea la punct a unui bufet de succes, dar noi vom incerca sa le evidentiem doar pe cele esentiale. Mult succes!

Cand este vorba despre mancare, oamenii se misca in grupuri. Aceasta miscare trebuie luata in considerare in momentul in care organizezi linia de bufet. Da-i acesteia un punct de inceput, un punct de final si asigura-te ca este destul spatiu intre cele doua limite. 
 
Aseaza bauturile pe o masa separata fata de cea pe care se afla alimentele. De asemenea, este recomandat ca aceasta masa sa fie asezata langa bucatarie, deoarece cafetierele sau recipientele de apa sunt mai grele decat farfuriile de mancare.
 
"Farfuriile in fata, tacamurile in spate" este una din regulile de baza ale bufetului. Nu faceti oamenii sa isi aleaga furculitele, cutitele, lingurile sau canile inca de la inceputul liniei de bufet. Primele pe care trebuie sa puna mana sunt farfuriile si, eventual, servetelele. 
 
Incearca sa ai stocuri bine dotate! Asigura-te ca in loc de un set de servetele ai trei, iar farfuriile sunt mai mult decat suficiente ca numar. Iar daca tot vorbim de servetele, incearca sa le pliezi cat mai mult, in asa fel incat vor fi mai usor de folosit.
 
Aranjeaza masa de mancare strategic. Cele mai ieftine mancaruri ar trebui puse la inceputul liniei, iar cele mai scumpe, catre final. De asemenea, este recomandat sa studiati si preferintele oamenilor. De exemplu, daca acestia sar peste chiftelele vegetale, aflate spre finalul liniei, incercati sa le schimbati locul cu chiftelutele din carne aflate la inceput. 
 
Asa cum precizam anterior, acestea sunt doar cateva reguli esentiale de organizare a unui bufet. Exista numeroase alte lucruri pe care le puteti lua in calcul. Voi dupa ce reguli va ghidati cand trebuie sa puneti la punct un bufet? 

Sursa articol: http://www.thekitchn.com/

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Lucia Gheorghe, 14 iulie 2014

    imi place