La romani, Craciunul si Revelionul inseamna si mese incarcate cu produse din carne de porc. Asadar, multi dintre noi au consumat in aceasta perioada mai multa carne de porc decat in oricare alta perioada din an.

Insa, macar acum, dupa sarbatori, e bine de stiut ca anumitor categorii de persoane le este interzis consumul de carne de porc. 

Asadar, iata cui ii este interzis sa manance carne de porc:

- Copiii foarte mici

Desi se recomanda introducerea in alimentatia copiilor a produselor de origine animala inca din primul an de viata, copiii ar trebui feriti de carnea de porc pana la 2-3 ani. In schimb, sunt mai mult decat indicate alimente precum: galbenusul de ou, ficatul de pasare sau pieptul de pui. 

- Pacientii cu afectiuni hepatice grave – ciroze, hepatite cronice, dar si persoanele care fac dializa

Bolnavii de hepatita cronica sau ciroza pot consuma cantitati mici de carne de porc, insa rar, o data sau de doua ori pe an, insa si aceasta se recomanda sa fie slaba si pregatita la gratar.  

De asemenea, cei care se confrunta cu probleme renale, care oricum urmeaza diete stricte, ar face bine sa evite carnea grea de porc.

- Diabeticii

La diabetici, care oricum au multe restrictii alimentare, nu este complet interzisa carnea de porc, ci excesele pe baza de preparate din carne de porc.

- Bolnavii de guta

Acestia ar trebui sa intrerupa consumul de carne de porc (in unele cazuri, consumul de orice fel de carne) inca de la diagnosticare. 

Persoanelor afectate de aceasta boale li se interzice consumul de carne, fiind permis, doar ocazional, consumul de carne de vita batrana sau de gaina batrana.

Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: bloomberg.com

  • 0 comentarii
  • Fara foto