In zilele caniculare pericolul deshidratarii se dubleaza si nu ar trebui tratat cu indiferenta. Exista nenumarate studii care arata ca deshidratarea ne afecteaza considerabil sanatatea si au existat cazuri in care totul s-a terminat cu o internare in spital. Avand in vedere ca suntem 70% apa, deshidratarea ne afecteaza in primul rand buna functionare a organelor, care pot sa cedeze si sa ne puna viata in pericol. Asadar, cum ne dam seama ca e momentul sa consumam mai multe lichide? Care sunt simptomele deshidratarii? Va spunem mai jos:
Dureri de cap
Prin transpiratie pierdem nu doar fluide, dar si minerale importante in buna functionare a creierului, cum sunt potasiu, sodiu sau magneziu. Cand nivelurile acestora scad dramatic, efectul este pe masura asupra creierului, care se poate chiar inflama, iar sangele nu-i mai livreaza cantitatile de oxigen de care are nevoie.
Pofta de dulce
Deshidratarea ingreuneaza organele si elibereaza glicogenii responsabili de starea ta de satietate. Acest proces iti poate da tot felul de pofte, cea mai deasa fiind pofta de dulce.
Cand urina are o culoare galbena intensa, este clar ca esti deshidratata.
Sursa articol: everydayhealth.com
Sursa foto: nutriliving.com
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii