Fructe de mare la gratar sunt o delicatesa apreciata de multe persoane. Fie ca e vorba despre peste, caracatita sau somon, iubitorii de fructe de mare se innebunesc dupa acest mod de gatit. Somonul poate fi preparat intr-o multitudine de feluri, cu foarte multe tipuri de sosuri sau garnituri, asa ca noi iti dam o serie de sfaturi pentru gatitul somonului la gratar.
In primul rand, alege cu atentie somonul. E de preferat sa folosesti somon proaspat file. Asigura-te ca file-urile au o textura buna si nu au crapaturi. Daca cumperi file-uri de somon impachetate, asigura-te ca pachetele sunt inchise etans.
Apoi, foarte importante sunt condimentele. In general, e recomandat sa folosesti sare, piper proaspat macinat si putin ulei de masline, dar poti adauga, dupa gust, si cimbru, rozmarin sau marar.
In al treilea rand, e bine sa pregatesti somonul la temperatura medie. Timpul optim de preparare pe gratar a somonului e de 2 minute pentru fiecare parte. E bine sa intorci pestele atunci cand carnea a devenit opaca.
Iata si o reteta de somon la gratar:
Timp de preparare:
60 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 1/2 lingurite paprika
2 lingurite coriandru macinat
3/4 lingurita sare
4 fileuri de somon fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare)
mango mare, curatat si taiat În bucati
de 1 cm (circa 1 1/2 cani) avocado, curatat si taiat cubulete
cana naut din conserva, scurs si spalat
1/3 cana frunze de coriandru tocate
lingurita coaja rasa de lamâie
2 linguri suc proaspat ge lamâie
2 linguri ulei de masline
6 cani laptuca Mesclun sau creata, rupta in bucati cât o înghititura
Mod de preparare:
1. Într-un castron mare, se amesteca paprika, coriandrul si sarea. Se masoara 2 lingurite din amestec si se presara peste somon, frecându-I de acesta. Somonul se pune cu pielea În jos pe gratar.
2 .La amestecul de condimente ramas În castron se adauga mango, avocado, nautul, frunzele de coriandru, coaja de lamâie, sucul de lamâie si uleiul; se amesteca bine.
3 Se frige somonul la 15 cm de flacara, 5 minute ca sa iasa fript mediu. Somonul si sosul se servesc pe un strat de laptuca creattl.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii