Secretul Sosului Alfredo e combinatia perfecta de ingrediente si tehnica folosita. Spre deosebire de alte feluri de mancare tipic italiene, sosul Alfredo e foarte bogat, ingredientul sau principal fiind smantana dulce. Se serveste de obicei alaturi de paste.
Iata de ce ingrediente ai nevoie:

smantana dulce, patrunjel, sare, piper, unt, parmezan

Sosul se prepara foarte repede si poti chiar modifica ingredientele, pentru a face sosul mai sanatos sau pentru a-l servi celor care nu tolereaza grasimile.

Odata ce ai ingredientele pregatite, iata ce trebuie sa faci:

1. Pregateste tigaia

Cel mai bine e sa incalzesti putin tigaia pe foc, apoi sa o racesti cu putina apa. Cand tigaia e pusa deoparte, adauga smantana, obisnuieste-o cu tigaia incalzita, apoi pune-o pe foc.

2. Amesteca frecvent
Ca sa nu se arda smantana, amesteca din cand in cand si nu pleca de langa tigaie, ca sa te asiguri ca totul decurge conform planului.

3. Nu adauga parmezanul cat timp tigaia e pe foc
Daca vei adauga parmezanul si untul cat tigaia cu smantana e inca pe foc, sosul se va taia. Asadar, adauga untul topit si parmezanul cand asezi tigaia deoparte. La sfarsit, adauga si patrunjelul, sarea si piperul si incorporeaza bine totul.

4. Prepara pastele cu ceva timp inainte
Sosul Alfredo se consuma imediat dupa ce e pregatit asa ca, daca vrei sa il adaugi peste paste, e bine ca pastele sa fie fierte atunci cand sosul e gata.

5. Adauga toppinguri
Sosul Alfredo e un sos versatil care se impaca bine cu tot felul de toppinguri. Se potriveste bine cu carne si fructe de mare, dar si cu legume. Incalzeste toppingurile intr-o alta tigaie sau pe gratar si adauga-le abia la sfarsit, peste sos si paste.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O bunatate !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Super reteta. Am sa incerc si eu.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    O reteta interesanta.Am sa incerc si eu acest sos.

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Si eu voi face sosul dar voi merge pe mina Danielei, imi place mai mult varianta ei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    E un sos minunat l-am facut cu crema de branza Philadelphia,sare piper,usturoi,nu am folosit smantana ci lapte.Am dezosat pulpe de pui pe care le-am facut la gratar,am turnat sosul peste ele si am ornat cu patrunjel verde.

  • crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    De acum inainte cand voi face spaghete sau orice tip de paste, voi face si acest sos. E minunat...

  • david_ionela2000

    IONELA (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Cred ca este gustos, eu prepar paste saptamanal, cred si am sa incerc si acest sos.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Imi lac sosurile. Am sa incerc si soul acesta. Imi lasa gura apa

  • Robu Minai

    Mihail (Maestru bucatar) , 09 iunie 2009

    A mers foarte bine la piept de pui copt, insa am mai adaugat si putin busuioc. La final un pahar de vin alb sec.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Inca nu am preparat sos Alfredo. A venit momentul sa il incerc. Par foarte gustos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Super este acest sos,l-am facut si eu ieri pentru friptura si a iesit o minune,in loc de patrunjel am pus menta uscata,iar parmezanul l-am pus la sfarsit,fara fierbere prea mare.Super a fost.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Eu prefer sosul alfredo cu unt si putina faina prajite putin si in loc de smintina lapte se amesteca bine sa nu aiba cocoloase dupa care cind sosul se ingroasa adaug brinza rasa ,sare si piper si putina nucsoara.Este foarte gustos turnat peste conopida fiarta si dat la cuptor.

  • Fara foto

    Daniela, 05 iunie 2009

    Un alt mod de a prepare sosul Alfredo este cu crema de brinza Philadelphia...desfaci crema de brinza intr-o ceasca de lapte pe foc amestecind continuu cu telul. La un moment dat vei vedea ca se ingroasa...poti adauga putina smintina(dupa gust)...si condimentele: sare, piper, usturoi praf (sau daca preferi usturoi proaspat - este intotdeauna mai bun si mai puternic ca gust).Este delicios si merge foarte bine cu piept de pui sau peste(sau orice alt fruct de mare).Pofta Buna!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Sper sa il incerc zilele urmatoare cind ajungem acasa; mie imi place combinatia patrunjel-smintana.

  • Fara foto

    alexandra_s, 05 iunie 2009

    Si noi folosim acest sos cu creveti, dar fara patrunjel. E delicios.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    N-as renunta deloc la combinatia smantana+patrunjel, ador aceasta combinatie.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Eu stiu ca acest sos se face cu unt proaspat, smantana dulce, parmezan, nucsoara sare si piper .. sincer patrunjelul nu prea isi are rostul aici...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    La fel prepar si eu sosul pentru paste,dar de multe ori adaug si putin iaurt,ii da un gust deosebit.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Inteleg de aici,ca mai intai punem smantana si apoi untul.Nu as zice ca stiu foarte multe secrete din bucataria Italiana,dar nu este mai bine sa topim ulnul inaine si apoi sa punem smantana?

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    De ce "secretul lui alfredo"? Prepar acest "secret" cu creveti decorticati, si asta de ceva vreme! A! Fara verdeata, nu vad buna combinatia.

  • Maria Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Sosul Alfredo,faimos in SUA, a fost creat in restaurantul Alfredo din via Della Scrofa, Roma si e foarte folosit cu paste in Italia.Si eu il prepar , dar cu nucsoara, nu cu patrunjel verde,si cu piper proaspat macinat.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Am mai invatat ceva si astazi din acest articol. O idee buna si o sugestie la fel. Chiar vroiam sa fac niste paste, acum am o idee.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Foarte hranitor sosul alfredo, oare cate calorii contine?