Secretul Sosului Alfredo e combinatia perfecta de ingrediente si tehnica folosita. Spre deosebire de alte feluri de mancare tipic italiene, sosul Alfredo e foarte bogat, ingredientul sau principal fiind smantana dulce. Se serveste de obicei alaturi de paste.
Iata de ce ingrediente ai nevoie:
smantana dulce, patrunjel, sare, piper, unt, parmezan
Sosul se prepara foarte repede si poti chiar modifica ingredientele, pentru a face sosul mai sanatos sau pentru a-l servi celor care nu tolereaza grasimile.
Odata ce ai ingredientele pregatite, iata ce trebuie sa faci:
1. Pregateste tigaia
Cel mai bine e sa incalzesti putin tigaia pe foc, apoi sa o racesti cu putina apa. Cand tigaia e pusa deoparte, adauga smantana, obisnuieste-o cu tigaia incalzita, apoi pune-o pe foc.
2. Amesteca frecvent
Ca sa nu se arda smantana, amesteca din cand in cand si nu pleca de langa tigaie, ca sa te asiguri ca totul decurge conform planului.
3. Nu adauga parmezanul cat timp tigaia e pe foc
Daca vei adauga parmezanul si untul cat tigaia cu smantana e inca pe foc, sosul se va taia. Asadar, adauga untul topit si parmezanul cand asezi tigaia deoparte. La sfarsit, adauga si patrunjelul, sarea si piperul si incorporeaza bine totul.
4. Prepara pastele cu ceva timp inainte
Sosul Alfredo se consuma imediat dupa ce e pregatit asa ca, daca vrei sa il adaugi peste paste, e bine ca pastele sa fie fierte atunci cand sosul e gata.
5. Adauga toppinguri
Sosul Alfredo e un sos versatil care se impaca bine cu tot felul de toppinguri. Se potriveste bine cu carne si fructe de mare, dar si cu legume. Incalzeste toppingurile intr-o alta tigaie sau pe gratar si adauga-le abia la sfarsit, peste sos si paste.
Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.
Castraveti murati la soareReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porc
Comentarii
Adaugă comentariu