Cum sa cureti rapid 5 dintre cele mai dificile pete de mancare

Probabil ca ti s-a intamplat de cateva ori sa-ti patezi tricoul preferat, covorul sau chiar fata de masa cu alimente precum vinul, uleiul ori cafeaua. Ai crezut ca nu mai exista nicio sansa de salvare?  Ei bine, noi am cautat bine de tot si am gasit pentru tine cateva solutii eficiente de curatare a celor mai dificile pete de mancare.  

Cum sa cureti rapid 5 dintre cele mai dificile pete de mancare

Vin rosu. Cat pata este inca proaspata, aplica un servetul uscat deasupra si apoi curat-o cu putin vin alb. Clateste cu apa minerala si otet. Repeta procedeul de cate ori este nevoie pana cand pata va disparea.
Sos de rosii din mancare. Sterge sosul de rosii cu un servetel umed. Spala materialul patat cu detergent obisnuit de rufe, clateste cu apa rece si apoi tamponeaza locul cu putin otet alb. Clateste din nou.
Ulei sau unt. Presara faina pe ambele parti ale petei pana o acoperi complet si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Dupa ce timpul a trecut, scutura materialul cu pricina de faina. Spala-l cu detergent si clateste cu apa calda din abundenta.
Cafeaua si ceaiul. Combina o lingurita de otet cu doua lingurite de apa si aplica solutia direct pe pata. Clateste cu apa rece. Repeta procedeul de cateva ori.
Ketchup si mustar. Indeparteaza sosul cu pricina cu ajutorul unui servetel uscat. Aplica jumatate de lingurita de otet direct pe pata. Lasa otetul sa actioneze 1-2 minute si clateste cu apa din abundenta. Daca pata nu s-a curatat inca, aplica inca o data putin otet si lasa-l sa actioneze mai mult.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise