Poate ca inca nu e vremea lor, dar zau ca ne este pofta de o salata de ardei copti ori de niste pilaf cu ardei. Si niste pasta de ardei copti ar merge de minune intinsa peste o friptura. Este clar, nu mai avem rabdare pana vine vara! Vom da o fuga pana in piata si vom cumpara cei mai frumosi ardei, iar apoi ii vom coacem tinand cont de noul truc pe care l-am invatat.
 
Nici voua nu va place sa curatati ardeii bucatica cu bucatica murdarindu-va pe maini si facand numai mizerie in jur? Inseamna ca va va fi de mare folos sfatul pe care l-am aflat de curand. Iata cum putem curata ardeii mai usor si mult mai rapid.
 
Coaceti fiecare ardei in parte la flacara sau in cuptor, dupa cum preferati. Apoi, imediat ce l-ati copt si coaja a devenit inchisa la culoare, puneti ardeiul intr-o punga cu inchidere ermetica. Puneti toti ardeii fierbinti acolo si inchideti bine punga. Lasati condensul sa actioneze asupra lor. Dupa 5-10 minute, puteti scoate ardeii din punga. Coaja se va curata acum mult mai repede.
 
Un truc simplu si eficient, nu-i asa? Noi sigur il vom folosi cand com pregati mancarica de post cu vinete si ardei copti. Mai multe retete cu ardei copti gasiti si aici.
 
Voi ce alte trucuri mai cunoasteti? Impartasiti-le cu noi!

sursa articol si sursa foto

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sorina Ghidiu, 01 octombrie 2014

    Violeta Matei...daca ii pui in apa se duce tot gustul lor toata dulceata lor naturala...mai mananci ceva fad si fara gust

  • Fara foto

    Soulim Asylum, 30 septembrie 2014

    Mai sa fie... Cum am putut supravietui pe vremea lui ceausescu fara pungi ermetice? Ofofof...

  • Fara foto

    Maria Fodorpataki, 30 septembrie 2014

    Eu pun ardeii copti intr-o cratitä, pun putinä sare peste ele si le acopär cu capac. Sub capac pun o cirpä de bucatarie, si dupä o orä scot cojile foarte usor.

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 01 august 2014

    Coman Cornelia Nu isi pierd deloc din gust, de ani de zile ii coc pe gratar si apoi ii pun intr-un vas cu apa rece. Ies foarte bine !

  • Fara foto

    Coman Cornelia, 29 iulie 2014

    In apa isi pierd din zeama gustoasa deci si din gust . Cel mai bine se curata tinuti in vas acoperit si presarati cu putina sare.

  • Fara foto

    Elisabeta_Nitreanu, 26 iulie 2014

    eu ii sarez,ii acoper cu un capac,apoi ii curat,urgent

  • Fara foto

    Elena Halmaciu, 26 iulie 2014

    Eu ii coc in ulei cand ii pun peste iarna, si nici nu ii curat: ii pun pe urma in borcane mari de 2-3 litrii si pun peste, un amestec cu otet , apa si un pic de zahar. NU trebuie mult fiinca isi lasa ei zeama, plus uleiul care nu se scurge tot. Apropo, dupa ce ii prajesc in ulei mult, ii las sa se scurga in sita un pic, si pe urma ii asez in borcane pentru iarna. Ii las sa se aseze cateva ore si completez cu otetul si apa amestecat cu zaharul. Sunt super buni peste iarna.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 26 iulie 2014

    bun sfat

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 14 iulie 2014

    Eu ii pun intr-un vas cu apa rece, imediat cum i-am luat dupa gratar, ii las pana termin ultimii ardei si ii curat foarte bine.

  • Fara foto

    Gica Nicu_Cepoi, 26 iunie 2014

    dar oare punga nu devine toxica,la temperatura mare daca este din plastic?

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 26 iunie 2014

    Metoda cu punga n-o stiam ; dar si eu folosesc metoda cu praful de sare peste ei si ii acopar cu un prosop.Se curata imediat .

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 26 iunie 2014

    da asa da sfat.

  • Fara foto

    Rodica Simion, 01 mai 2014

    ACUMA COC SI EU LA JAR CA MIE POFTA

  • Fara foto

    Mihaela Stefanescu, 30 aprilie 2014

    Prajala?? Nu i buna prajala!!

  • Fara foto

    Madalinad Madalina, 30 aprilie 2014

    asa fac si eu

  • Fara foto

    Eva Stoica, 27 martie 2014

    E o metoda buna fara indoiala, dar acelas efect se obtine daca ardeii copti se aseaza intr-un vas si se presara din belsug cu sare grunjoasa., si se acopera cu un capac.Dupa 1o-15 minute se curata cu usurinta

  • Fara foto

    Cantacuzino Alecu, 27 martie 2014

    Puneti ardei intr-o cratita cu capac pe masura ce-i coaceti si preesarati cu sare.Puneti capacul si lasati cateva minute ca mai sus.Decojiti apoi.

  • Fara foto

    Vicky Wilde, 27 martie 2014

    Ardeii copti se pun intr-o strecuratoare mai mare care se asaza intr-un vas, se acopera cu capac si cand s-au racit se cojesc foarte usor, pentru ca sucul s-a adunat in vas si nu mai sunt umezi sa se lipeasca cojile de mana. Sucul se foloseste apoi pentru prepararea sosului la salata de ardei copti sau se pune in zacusca.

  • Fara foto

    Rodica Georgescu, 25 martie 2014

    Buna idee!.....

  • Fara foto

    Grad Georgeta, 25 martie 2014

    COACETI ARDEII ,CAND S-AU COPT II PUNETI INTR-O CRATITA PUNETI SARE PESTE EI APOI ACOPERITI CRATITA CU UN CAPAC,DUPA 10-15 MINUTE II PUTETI CURATA,COAJA O PUTETI LUA INTREAGA DE PE EI ASA DE USOIR SI REPEDE SE CURATA .

  • Fara foto

    Ion BZone, 25 martie 2014

    Daca vreti si alte trucuri, eu la fel procedez cu ouale. Dupa ce le coc pe toate partile, le pun intr-o punga sau o oala cu capac, le acopar cu sare si, dupa circa 10 ore, se pot curata foarte usor. Daca doriti sa aveti coaja intreaga se pot practica doua gaurele in cele doua capete si oul se sufla direct in tigaie!

  • Fara foto

    Lica Pascaru, 24 martie 2014

    Asa facea si mama ..ai cocea pe jaratec sii punea intr-o cratita emailata acoperita cu capac ermetic si punea si un pic de sare pe ei , se curata f.. usor si erau si gustosi cu sarea aia pe ei .

  • Fara foto

    Hagiescu Roxana, 24 martie 2014

    Si in loc de copt eu I-am prajit in tuciul de prajit cartofi, in ulei mult , rumeniti pe ambele parti . Este mult mai usor si ies mult mai gusosi. :)

  • Fara foto

    Hagiescu Roxana, 24 martie 2014

    Da asa este , am curatat Kg. intregi fara nici o dificultate . Cu sare peste ei pusi intr-o cratita inox si acoperiti .

  • Fara foto

    Bodescu Ioana, 24 martie 2014

    Da fetelor aveti mare dreptate :)))))

  • Fara foto

    Tanase Mariana, 24 martie 2014

    da asa e se curata bine dar eu pun deasupra si sare

  • Fara foto

    Maria Neumayer, 24 martie 2014

    Cel mai bine este ca ardeii copti sa fie pusi intr-un vas, dupa care, se dau cu putina sare grunjoara., apoi se acopera vasul cu un capac. Se obtine acelasi efect ca la punga inchisa. Se face condens si coaja se inmoaie si se curata foarte usor. Spor la treaba