Alimentele crude reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si pot cauza cu usurinta toxiinfectii alimentare daca nu sunt stocate corespunzator. Tocmai din acest motiv se recomanda sa acordam multa atentie unor reguli simple legate de pastrarea in siguranta a alimentelor proaspete. Iata care sunt acestea: 
 
1. Cumpararea si depozitarea
 
Atunci cand cumparati produse proaspete, aveti in vedere sa nu le tineti in apropiere de carne cruda, deoarece aceasta poate fi contaminata cu bacterii. Sa tineti aceste doua categorii de alimente separat este poate unul dintre cei mai importanti pasi in depozitarea corecta a alimentelor.
De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca fructele si legumele sa nu fie zdrobite sau taiate atunci cand le cumparati, caci astfel riscati ca bacteriile sa patrunda  in mijlocul fructelor sau legumelor, un mediu benefic dezvoltarii lor.
 
2. Spalarea
 
Inainte de a pregati legumele si fructele este necesar sa va spalati pe maini pentru a evita transferul posibilelor bacterii. De asemenea, trebuie sa indepartati orice urma de zgarietura sau parte deteriorata din legume si fructe, pentru a indeparta posibilele bacterii.
Inainte de a fi consumate, toate produsele proaspete trebuie spalate. Este recomandat sa le spalam cu apa rece si curata. Este de preferat sa evitam folosirea detergentilor si a altor substante de curatare pentru ca este posibil ca aceste substante sa patrunda si in fructe sau legume.

3. Pregatirea
 
Produsele proaspete trebuie sa fie taiate sau pregatite pe un suport curat si folosit doar in acest scop. Transferul de bacterii se realizeaza foarte usor in momentul in care taiem fructe si legume pe acelasi tocator pe care pregatim si carnea. Daca nu aveti la indemana decat un tocator, trebuie sa il dezinfectati bine pe cel pe care il aveti inainte de a pregati produsele proaspete.
 
4. Ce facem cu surplusul?
 
De preferat ar fi sa pastram produsele negatite in congelator, in special pe cele care au fost taiate sau decojite, caci o temperatura ridicata favorireaza inmultirea bacteriilor.
 
 
 

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Ion Zecheru, 04 februarie 2015

    Multumim pentru sfaturi