Cum sa depozitam in siguranta produsele proaspete

  Alimentele crude reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si pot cauza cu usurinta toxiinfectii alimentare daca nu sunt stocate corespunzator. Tocmai din acest motiv se recomanda sa acordam multa atentie unor reguli simple legate de pastrarea in siguranta a alimentelor proaspete. Iata care sunt acestea:   

Cum sa depozitam in siguranta produsele proaspete

1. Cumpararea si depozitarea

Atunci cand cumparati produse proaspete, aveti in vedere sa nu le tineti in apropiere de carne cruda, deoarece aceasta poate fi contaminata cu bacterii. Sa tineti aceste doua categorii de alimente separat este poate unul dintre cei mai importanti pasi in depozitarea corecta a alimentelor.
De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca fructele si legumele sa nu fie zdrobite sau taiate atunci cand le cumparati, caci astfel riscati ca bacteriile sa patrunda in mijlocul fructelor sau legumelor, un mediu benefic dezvoltarii lor.
2. Spalarea

Inainte de a pregati legumele si fructele este necesar sa va spalati pe maini pentru a evita transferul posibilelor bacterii. De asemenea, trebuie sa indepartati orice urma de zgarietura sau parte deteriorata din legume si fructe, pentru a indeparta posibilele bacterii.
Inainte de a fi consumate, toate produsele proaspete trebuie spalate. Este recomandat sa le spalam cu apa rece si curata. Este de preferat sa evitam folosirea detergentilor si a altor substante de curatare pentru ca este posibil ca aceste substante sa patrunda si in fructe sau legume.

3. Pregatirea

Produsele proaspete trebuie sa fie taiate sau pregatite pe un suport curat si folosit doar in acest scop. Transferul de bacterii se realizeaza foarte usor in momentul in care taiem fructe si legume pe acelasi tocator pe care pregatim si carnea. Daca nu aveti la indemana decat un tocator, trebuie sa il dezinfectati bine pe cel pe care il aveti inainte de a pregati produsele proaspete.
4. Ce facem cu surplusul?

De preferat ar fi sa pastram produsele negatite in congelator, in special pe cele care au fost taiate sau decojite, caci o temperatura ridicata favorireaza inmultirea bacteriilor.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor