Vara, in zilele calduroase, totul are un gust mai bun daca este rece, cat mai rece. Consumam in cantitati industriale inghetate si bauturi racite cu cuburi de gheata. Insa, ce-ar fi daca le-am amesteca pe cele doua si am consuma bauturile sub forma de inghetata. Pentru inghetatele de mai jos puteti folosi vin, prosecco si chiar si bere, amestecate cu diverse fructe. Insa, aveti grija sa le consumati cu responsabilitate, pentru ca efectul alcoolului este acelasi chiar si daca vine sub forma de desert.
Inghetata de vin rosu cu capsuni copti

sursa foto: pastryaffair.com
Jumatate din capsunii copti se baga intr-un blender si se amesteca bine cu vinul rosu. Ceilalti capsuni copti se pun in formele de inghetata, iar peste ei se torna amestecul obtinut in blender.
Se lasa la congelator timp de 4-6 ore.
*Pentru toate retele, puteti folosi pahare si lingurite de plastic, in locul formelor de inghetata si betelor de lemn.
Inghetata de bere alba cu lamaie

sursa foto: thebeeroness.com
Inghetata de prosecco si capsuni

Aveti nevoie de prosecco si capsuni (spalati, curatati si taiati in doua). De asemenea, daca preferati ca inghetata sa iasa un pic mai dulce, puteti amesteca prosecco cu un pic de Sprite sau 7Up.
Si aceasta reteta este extrem de simpla. Se pun capsunii taiati in doua in formele de inghetata, apoi se toarna prosecco peste ei si se baga la congelator timp de 4-6 ore.
Inghetata de sangria si piersici

sursa foto: annies-eats.com
Aveti nevoie de 3 piersici taiate in felii, 150 de grame de zmeura, o lingura de zahar brun, 200 de ml de sangria alba (sau vin alb), 3 linguri de lichior de piersici.
Inghetata din vin rose si papaya

sursa foto: theviewfromgreatisland.com
Aceasta inghetata se face cu doar doua ingrediente: papaya si vin rose, dar este foarte aromata, placuta si de efect (gasiti papaya in totate hypermarketurile).
Aveti grija ca aceste tipuri de inghetata sa nu cada pe mana copiilor! Ele sunt doar pentru cei +18 ani.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii