Vara, in zilele calduroase, totul are un gust mai bun daca este rece, cat mai rece. 

Consumam in cantitati industriale inghetate si bauturi racite cu cuburi de gheata. Insa, ce-ar fi daca le-am amesteca pe cele doua si am consuma bauturile sub forma de inghetata. 

Pentru inghetatele de mai jos puteti folosi vin, prosecco si chiar si bere, amestecate cu diverse fructe. Insa, aveti grija sa le consumati cu responsabilitate, pentru ca efectul alcoolului este acelasi chiar si daca vine sub forma de desert. 


Inghetata de vin rosu cu capsuni copti


sursa foto: pastryaffair.com

Pentru 6 astfel de inghetate pe bat, aveti nevoie de jumatate de kg de capsuni, 2 linguri de zahar brun, 250 de ml de vin rosu (de preferinta dulce).
 
Intr-un bol se amesteca capsunii (spalati, curatati si taiati in jumatati) si zaharul brun. Se intind pe intr-o tava si se baga la cuptor timp de 20-25 de minute.

Jumatate din capsunii copti se baga intr-un blender si se amesteca bine cu vinul rosu. Ceilalti capsuni copti se pun in formele de inghetata, iar peste ei se torna amestecul obtinut in blender.

Se lasa la congelator timp de 4-6 ore. 

*Pentru toate retele, puteti folosi pahare si lingurite de plastic, in locul formelor de inghetata si betelor de lemn.

Inghetata de bere alba cu lamaie 


sursa foto: thebeeroness.com

Pentru aceasta reteta foarte simpla, va trebuie zeama de la 4 lamai, 100 de grame de zahar, o sticla si jumatate de bere alba (orice marca). Spre deosebire de berea blonda, berea alba are un gust mai dulceag si este mult mai aromata, asa ca se potriveste de minune pentru a fi servita cu sau in deserturi. 
 
Toate ingredientele se amesteca bine si se torana in formele de inghetata. Se lasa la congelator timp de 6 ore. 

Inghetata de prosecco si capsuni


sursa foto: BuzzFeed

In loc de prosecco, puteti folosi sampanie sau vin spumant alb. Aceasta bautura, chiar daca este inghetata, tot isi mai pastreaza un pic din caracterul intepator.

Aveti nevoie de prosecco si capsuni (spalati, curatati si taiati in doua). De asemenea, daca preferati ca inghetata sa iasa un pic mai dulce, puteti amesteca prosecco cu un pic de Sprite sau 7Up.

Si aceasta reteta este extrem de simpla. Se pun capsunii taiati in doua in formele de inghetata, apoi se toarna prosecco peste ei si se baga la congelator timp de 4-6 ore.

Inghetata de sangria si piersici


sursa foto: annies-eats.com

Aceasta inghetata se poate face cu sangria deja cumparata sau cu vin alb.

Aveti nevoie de 3 piersici taiate in felii, 150 de grame de zmeura, o lingura de zahar brun, 200 de ml de sangria alba (sau vin alb), 3 linguri de lichior de piersici. 
 
Intr-un bol se amesteca o piersica taiata in felii subtiri, cu zmeura, zaharul brun si o lingura de vin alb. Se lasa timp de 20 de minute. 
 
Celelalte piersici se decojesc, se taie in bucati si se amesteca intr-un blender cu restul de vin alb si cu lichiorul de piersici.
 
In amestec se pun piersicile cu zemeura si se toarna in formele de inghetata. Se baga la congelator timp de 4-6 ore. 

Inghetata din vin rose si papaya


sursa foto: theviewfromgreatisland.com 

Aceasta inghetata se face cu doar doua ingrediente: papaya si vin rose, dar este foarte aromata, placuta si de efect (gasiti papaya in totate hypermarketurile).
 
Se curata fructul de papaya, se taie in bucati si se baga in blender. Apoi se toarna vinul rose si se mai amesteca un pic in blender. Se toarna in forme de inghetata si se lasa la congelator timp de 4-6 ore. 

Aveti grija ca aceste tipuri de inghetata sa nu cada pe mana copiilor! Ele sunt doar pentru cei +18 ani.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    dantes, 18 iunie 2015

    Retete simplu de preparat si foarte bune

  • Fara foto

    Teodora, 18 iunie 2015

    Interesanta ideea