Cum sa faci cea mai buna ciocolata calda

In zilele ploioase si mohorate precum cele din ultima vreme nu ai chef decat sa stai sub patura, sa te odihnesti si sa bei ceva cald, nu-i asa? Daca treci prin aceasta stare, noi te intelegem perfect. Chiar daca nu putem lenevi toata ziua in pat (asa cum ne-am dori), putem totusi sa facem ceva pentru a ne binedispune. Putem sa ne pregatim o bautura calda si dulce, care sa ne energizeze pe loc si sa ne dea o stare de bine. Care este acea bautura? Ciocolata calda. Iar noi avem reteta perfecta pentru o ciocolata calda de care te vei "indragosti" iremediabil. Iata cum se prepara.  

Cum sa faci cea mai buna ciocolata calda

Ingrediente pentru 10 portii:
- 100 g ciocolata neagra
- 150 g pudra de cacao
- 100 g zahar pudra
- 20 g lapte praf
- un varf de sare
- 2 lingurite de amidon
- 1 cana de lapte
Mod de preparare:
1. Rupe ciocolata in bucati foarte mici si pune-o in robotul de bucatarie. Porneste robotul si proceseaza ciocolata pana cand aceasta se transforma intr-o pudra foarte fina.
2. Adauga pudra de cacao, zaharul pudra, laptele praf, varful de sare si amidonul si porneste din nou robotul de bucatarie. Mixeaza pana cand ingredientele s-au amestecat bine.
3. Transfera mixul obtinut intr-un borcan si depoziteaza-l intr-un loc racoros.
Pentru a prepara ciocolata calda combina intr-o craticioara o cana de lapte si 2 linguri din mixul obtinut. Seteaza focul la intensitate medie si amesteca bine cu ajutorul unui tel. Dupa ce toate ingredientele s-au incorporat, iar bautura este omogena, opreste focul, pune-o intr-o cana si bucura-te de rezultat. Serveste-o cu caramel, frisca sau chiar simpla.
Nu-i asa ca ziua ta pare mai buna acum? :)

sursa foto si sursa articol

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise