Cum sa faci cea mai buna omleta pentru micul dejun, dupa o reteta de Gordon Ramsay

O omleta facuta cum trebuie este cel mai bun mod de a-ti incepe ziua.  Are suficiente proteine si substante nutritive pentru a-ti asigura energia necesara pana la pranz si, daca o faci cum trebuie, poate fi si extrem de gustoasa. Insa, chiar daca pare foarte simplu de preparat, multi reusesc sa dea gres chiar si atunci cand pregatesc o omleta.   

Cum sa faci cea mai buna omleta pentru micul dejun, dupa o reteta de Gordon Ramsay

Ei bine, de la Gordon Ramsay invatam cum sa facem cea mai buna omleta. E destul de simplu.

Intr-o tigaie se adauga ulei de masline si se pun la prajit palariile de la doua ciuperci si cateva rosii cherry intregi (de preferat, inca prinse pe ramurica). Se condimenteaza cu sare si cu piper si se lasa pe foc.

Se taie o felie groasa de paine de casa (nu toast) si se pune in prajitor.

Intr-o alta tigaie se sparg 3 oua. Foarte important - nu le amesteca inainte de a le pune pe foc si nu le sara! Sarea are tendinta de a descompune ouale crude si de a le face mai apoase.

In tigaia cu oua se pune si o bucata generoasa de unt - adaugat inca de la inceput, untul va da omletei o textura mai catifelata. Se pune pe foc si se amesteca continuu cu o spatula. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, tigaia se ia, din cand in cand, de pe foc. Insa, nu uita sa amesteci tot timpul compozitia.

Cand observi ca omleta incepe sa prinda consistenta, adauga o lingura generoasa de smantana. Abia acum se adauga sarea si piperul, dupa gust.

De asemenea, se poate adauga si putin usturoi verde (sau arpagic) tocat marunt.

Se pune tigaia la loc pe foc si se amesteca bine, pana se obtine consistenta dorita.

Pe o farfurie se pun ciupecile si rosiile coapte, iar pe felia de paine prajita se pune omleta.

Sursa foto: riceandbread.com

Sursa articol: foodbeast.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise