Se spune ca cea mai buna supa din lume este supa Pho (Pho bo Tai), originara din Vietnam.

Aceasta este descrisa de multi ca fiind un mix de culori, arome si texturi diferite.

In Vietnam, supa Pho se serveste la micul dejun si, pentru preparare, vietnamezii s-ar fi inspirat de la francezi, in perioada Protectoratului Francez. Nu este deloc o teorie absurda, din moment ca francezii au Pot-au-feu, care se prepara tot prin fierberea mai multor parti de vita si contine arome puternice.

In ultimii ani, supa Pho a devenit un adevarat fenomen international. 

In cele ce urmeaza, va dezvaluim cum puteti s-o pregatiti acasa, pentru cei dragi:
 
Ingrediente: 

2 kg oase de vita, cu maduva
300g spata de vita
2 bucati de ghimbir 
1 ceapa alba mare
1/3 ceasca de sos de peste
5 linguri rase de zahar
6 stelute de anason
1 baton de scortisoara
4 cuisoare
1 frunza de dafin
1 lingura de sare
500g muschi de vita de calitate superioara (carpaccio)
1 jumatate de pachet taitei de orez 

Condimente pentru servire:

coriandru maruntit 
frunze de busuioc
chilli rosii proaspeti
ceapa taiata marunt
lamaie verde taiata felii
menta
sos de chilli cu usturoi
piper 
 
Mod de preparare:
  
Intr-o oala mare se pune apa la fiert. Intr-o alta oala se pune la fiert bucata de spata. Se fierbe timp de 5 -10 minute, pentru a scoate impuritatile. Apoi, in oala cu apa clocotita se pun carnea si oasele, se lasa sa mai dea un colocot si, dupa, se da la foc mic.
 
Ghimbirul si ceapa se perpelesc un pic la flacara aragazului, se curata si se adauga la supa.

Se pune sosul de peste si zaharul si se lasa la fiert timp de o ora si 30 de minute. Cu o lingura se indeparteaza periodic spuma care se formeaza.

Carnea se scoate si se clateste intr-un bol cu apa foarte rece, pentru a nu se usca si innegri. 

Anasonul stelat si cuisoarele se pun intr-un saculet de tifon si se adauga in supa. Totul se fierbe la foc foarte mic inca 30-40 de minute, dupa care se scoate saculetul si se arunca continutul. Se adauga sare dupa gust. 

Intr-o oala se fierbe apa pentru taitei. Dupa ce da in clocot, se pun taiteii si se lasa 2 minute, cu focul stins. Se strecoara si se clatesc cu apa calduta.

In farfurii se aseaza felii de ceafa fiarta, feliile de carpaccio, alaturi de taiteii fierti, deja strecurati. Alaturi de farfurii se pun si bolurile cu condimentele pentru servire.

Se aduce supa limpede, cat e inca foarte fierbinte, si se toarna peste continutul din farfurii, se presara ceapa verde, coriandru si piper.

Condimentele din boluri se adauga dupa gust.

Sursa foto: mccormick.com
Sursa articol: taste.com.au

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto