Cum sa faci cea mai buna supa din lume - specialitatea vietnameza Pho

Se spune ca cea mai buna supa din lume este supa Pho (Pho bo Tai), originara din Vietnam. Aceasta este descrisa de multi ca fiind un mix de culori, arome si texturi diferite. In Vietnam, supa Pho se serveste la micul dejun si, pentru preparare, vietnamezii s-ar fi inspirat de la francezi, in perioada Protectoratului Francez. Nu este deloc o teorie absurda, din moment ca francezii au Pot-au-feu, care se prepara tot prin fierberea mai multor parti de vita si contine arome puternice. In ultimii ani, supa Pho a devenit un adevarat fenomen international.  In cele ce urmeaza, va dezvaluim cum puteti s-o pregatiti acasa, pentru cei dragi:  

Cum sa faci cea mai buna supa din lume - specialitatea vietnameza Pho

Ingrediente:

2 kg oase de vita, cu maduva

300g spata de vita

2 bucati de ghimbir
1 ceapa alba mare
1/3 ceasca de sos de peste
5 linguri rase de zahar
6 stelute de anason
1 baton de scortisoara
4 cuisoare
1 frunza de dafin
1 lingura de sare
500g muschi de vita de calitate superioara (carpaccio)
1 jumatate de pachet taitei de orez

Condimente pentru servire:

coriandru maruntit

frunze de busuioc

chilli rosii proaspeti

ceapa taiata marunt

lamaie verde taiata felii

menta

sos de chilli cu usturoi

piper

Mod de preparare:
Intr-o oala mare se pune apa la fiert. Intr-o alta oala se pune la fiert bucata de spata. Se fierbe timp de 5 -10 minute, pentru a scoate impuritatile. Apoi, in oala cu apa clocotita se pun carnea si oasele, se lasa sa mai dea un colocot si, dupa, se da la foc mic.

Ghimbirul si ceapa se perpelesc un pic la flacara aragazului, se curata si se adauga la supa.

Se pune sosul de peste si zaharul si se lasa la fiert timp de o ora si 30 de minute. Cu o lingura se indeparteaza periodic spuma care se formeaza.

Carnea se scoate si se clateste intr-un bol cu apa foarte rece, pentru a nu se usca si innegri.

Anasonul stelat si cuisoarele se pun intr-un saculet de tifon si se adauga in supa. Totul se fierbe la foc foarte mic inca 30-40 de minute, dupa care se scoate saculetul si se arunca continutul. Se adauga sare dupa gust.

Intr-o oala se fierbe apa pentru taitei. Dupa ce da in clocot, se pun taiteii si se lasa 2 minute, cu focul stins. Se strecoara si se clatesc cu apa calduta.

In farfurii se aseaza felii de ceafa fiarta, feliile de carpaccio, alaturi de taiteii fierti, deja strecurati. Alaturi de farfurii se pun si bolurile cu condimentele pentru servire.

Se aduce supa limpede, cat e inca foarte fierbinte, si se toarna peste continutul din farfurii, se presara ceapa verde, coriandru si piper.

Condimentele din boluri se adauga dupa gust.

Sursa foto: mccormick.com

Sursa articol: taste.com.au

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Descopera reteta autentica de spaghete carbonara! O reteta italiana simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina rapida si...

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa
Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii este o alegere sanatoasa si delicioasa pentru orice masa. Iata o rețeta simpla pentru a...

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise