Chef Jose Garces este proprietarul unui numar impresionant de restaurante din State, printre care si Rural Society din Washington, un local care serveste unele dintre cele mai apreciate preparate la gratar.
Graces este originar din Ecuador, o tara in care friptura la gratar are o traditie indelungata. De aceea, Graces si-a dorit sa imparta si cu restul lumii reteta pentru cea mai buna friptura din lume.
El garanteaza ca daca respectati intocmai indicatiile de mai jos, veti obtine cea mai gustoasa carne preparata la gratar pe care o veti manca vreodata.
Ingrediente:
- o jumatate de ceapa, taiata in felii subtiri
- jumatate de sticla de vin rosu (Malbec, de preferinta)
- 1,3 kg ciuperci
- zeama de la o lamaie
- o legatura de oregano proaspat, maruntit
- o legatura de patrunjel proaspat, maruntit
- aproximativ un kilogram de carne de vita pentru friptura (preferabil coaste)
Untul se topeste intr-o tigaie si in el se caleste ceapa, pana cand se rumeneste, timp de 3-5 minute. Apoi, se da focul incet si se gateste pana se caramelizeaza.
Friptura obtinuta astfel se ia de pe foc si se unge pe ambele parti cu amestecul din unt si vin. Se taie in felii si se serveste cu ciuperci.
Chef Jose Garces spune ca aceasta va fi cea mai buna friptura pe care ati mancat-o vreodata. Va lasam pe voi sa ne spuneti daca asa este.
Sursa articol si foto: menshealth.com
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii