Cum sa faci cea mai gustoasa friptura la gratar din lume

Chef Jose Garces este proprietarul unui numar impresionant de restaurante din State, printre care si Rural Society din Washington, un local care serveste unele dintre cele mai apreciate preparate la gratar.

Cum sa faci cea mai gustoasa friptura la gratar din lume

Graces este originar din Ecuador, o tara in care friptura la gratar are o traditie indelungata. De aceea, Graces si-a dorit sa imparta si cu restul lumii reteta pentru cea mai buna friptura din lume.

El garanteaza ca daca respectati intocmai indicatiile de mai jos, veti obtine cea mai gustoasa carne preparata la gratar pe care o veti manca vreodata.

Ingrediente:

- 250 de grame de unt

- o jumatate de ceapa, taiata in felii subtiri

- jumatate de sticla de vin rosu (Malbec, de preferinta)

- 1,3 kg ciuperci

- un sfert de cana de ulei de masline

- zeama de la o lamaie

- o legatura de oregano proaspat, maruntit

- o legatura de patrunjel proaspat, maruntit

- aproximativ un kilogram de carne de vita pentru friptura (preferabil coaste)

- sare de mare, piper negru proaspat, zahar, după gust
Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie si in el se caleste ceapa, pana cand se rumeneste, timp de 3-5 minute. Apoi, se da focul incet si se gateste pana se caramelizeaza.

Vinul se pune intr-un ibric si se tine pe foc mediu timp de 20-30 de minute, pana cand scade destul de mult. Apoi, se ia de pe foc si se amesteca intr-un bol cu ceapa si untul.
Intr-o oala se pun ciupercile si sarea, se adauga uleiul de masline si se prajesc timp de 10 minute, pana devin fragede si se inchid la culoare. Se ia oala de pe foc si se adauga suc de lamaie, oregano si patrunjel.
Bucatile de carne se dau pe ambele parti cu sare, piper si zahar. Apoi, se pun la foc mediu pe gratarul incins bine timp de 3 minute, pe fiecare parte.

Friptura obtinuta astfel se ia de pe foc si se unge pe ambele parti cu amestecul din unt si vin. Se taie in felii si se serveste cu ciuperci.

Chef Jose Garces spune ca aceasta va fi cea mai buna friptura pe care ati mancat-o vreodata. Va lasam pe voi sa ne spuneti daca asa este.

Sursa articol si foto: menshealth.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise