A venit timpul pentru mai multe preparate usoare, bazate pe legume, care sa ne ajute sa tinem piept caldurii de afara. Iar cand spunem preparat de sezon, nu avem cum sa nu ne gandim la o mancarica de vinete delicioasa! Preparatul ce urmeaza sa vi-l prezentam are multiple beneficii asupra sanatatii: acesta contine quinoa pentru a asigura sanatatea inimii si pentru a asigura un aport mare de fibre organismului. De asemenea, antocianina (substanta care da culoarea mov a vinetelor) ne ajuta sa ne mentinem tineri pentru mai multa vreme. Mai mult decat atat, prin amestecarea marinarei cu spanacul, asiguram organismului vitamina C, ce ajuta la absorbirea unei cantitati mai mari de fier.
 
Ingrediente necesare:
 
1 vanata mare
2 dovlecei
2 linguri ulei de masline
1/4 lingura sare de mare
115 gr mozzarella
115 grame parmezan
1 lingura oregano
130 gr quinoa
40 gr seminte chia
10 gr busuioc
1 borcan sos marinara
1/4 lingura piper proaspat
450 gr spanac
 
Metoda de preparare:
 
1. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Decojiti vanata si dovleceii si taiati felii verticale.
2. Ungeti fiecare parte a legumelor cu ulei de masline si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati sare deasupra si dati la cuptor pana cand capata culoare, in jur de 12-14 minute.
3. Amestecati mozzarella, jumatate din parmezan si oregano. Separat, amestecati quinoa, semintele de chia, parmezanul ramas, 2 linguri de ulei, busuiocul si piperul.
4. Adaugati jumatate din sosul marinata int-o tava de copt/ vas de yena. Puneti jumatate din legume, spanacul si amestecul de branza si oregano. Acoperiti cu amestecul de quinoa si dati la cuptor pentru 25-35 minute.

Portii: 6
Calorii per portie: 350

Sursa articol si sursa foto: www.womenshealthmag.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto