Cum sa faci cele mai pufoase chifle

  Chiflele calde si pufoase, facute in casa, sunt ideale pentru a completa orice masa. Fie ca le servim la micul dejun ca sandvis sau la pranz ori cina, chiflele facute in casa raman printre preferatele noastre. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va impartasim una dintre cele mai mai delicioase retete de chifle: chiflele Parker House. Denumirea lor vine de la locul unde au fost inventate in jurul anului 1800, hotelul Parker House din Boston. Si daca te-ai gandit vreodata cum ai putea face chiflele tale moi si pufoase si mai delicioase, atunci iti spunem noi raspunsul: trebuie inmuiate in unt.  Acesta este unul dintre secretele pentru care painicile Parker House sunt atat de delicioase. Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem pas cu pas cum se pregatesc minunatiile acestea:

Cum sa faci cele mai pufoase chifle

Ingrediente:
550-600 gr faina
2 oua
120 ml apa calda
250 ml lapte
225 gr unt
2 lingurite sare
220 gr zahar
1 lingura drojdie uscata
Modalitate de preparare:

1. Se dizolva drojdia. Se amesteca drojdia impreuna cu o lingura de zahar in apa calduta. Se lasa pana cand compozitia devine spumoasa, aproximativ 10 minute.

2. Se topeste jumatate din cantitatea de unt in lapte, tinandu-le cateva momente pe foc, intr-o cratita.

3. Se adauga restul de zahar peste laptele amestecat cu unt si se omogenizeaza.

4. Se lasa compozitia de lapte si unt la racit pana devine calduta.

5. Se adauga ouale peste si se amesteca.

6. Compozitia de unt si lapte se amesteca cu drojdia dizolvata.

7. Se adauga faina si se framanta pana rezulta un aluat neted si putin lipicios.

8. Aluatul se lasa la odihnit in jur de 1 ora, 1 ora si jumatate.

9. Dupa ce a fost lasat la crescut, aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor.

10. Cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana sau un pahar) se formeaza cercuri din aluat.

11. Se inmoaie cercurile obtinute in unt topit se aseaza pe o hartie de copt.

12. Cercurile inmuiate in unt se impaturesc si se lasa la crescut pentru inca 30-40 de minute.

13. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

14. Chiflele se coc pana capata o culoare aurie, aproximativ 15-20 minute.

Se servesc imediat ce sunt scoase din cuptor, sunt mult mai delicioase daca sunt calde.

Pofta buna!

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor