Chiflele calde si pufoase, facute in casa, sunt ideale pentru a completa orice masa. Fie ca le servim la micul dejun ca sandvis sau la pranz ori cina, chiflele facute in casa raman printre preferatele noastre. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va impartasim una dintre cele mai mai delicioase retete de chifle: chiflele Parker House. Denumirea lor vine de la locul unde au fost inventate in jurul anului 1800, hotelul Parker House din Boston.

Si daca te-ai gandit vreodata cum ai putea face chiflele tale moi si pufoase si mai delicioase, atunci iti spunem noi raspunsul: trebuie inmuiate in unt.  Acesta este unul dintre secretele pentru care painicile Parker House sunt atat de delicioase. Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem pas cu pas cum se pregatesc minunatiile acestea:
 
Ingrediente
 
550-600 gr faina
2 oua
120 ml apa calda
250 ml lapte
225 gr unt
2 lingurite sare
220 gr zahar
1 lingura drojdie uscata
 
Modalitate de preparare:
 
1. Se dizolva drojdia. Se amesteca drojdia impreuna cu o lingura de zahar in apa calduta.  Se lasa pana cand compozitia devine spumoasa, aproximativ 10 minute.
 
2. Se topeste jumatate din cantitatea de unt in lapte, tinandu-le cateva momente pe foc, intr-o cratita.
 
3. Se adauga restul de zahar peste laptele amestecat cu unt si se omogenizeaza.
 
4. Se lasa compozitia de lapte si unt la racit pana devine calduta.
 
5. Se adauga ouale peste si se amesteca.
 
6. Compozitia de unt si lapte se amesteca cu drojdia dizolvata.
 
7. Se adauga faina si se framanta pana rezulta un aluat neted si putin lipicios.
 
8. Aluatul se lasa la odihnit in jur de 1 ora, 1 ora si jumatate.
 
9. Dupa ce a fost lasat la crescut, aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor.

10. Cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana sau un pahar) se formeaza cercuri din aluat.


11. Se inmoaie cercurile obtinute in unt topit se aseaza pe o hartie de copt.
 
12. Cercurile inmuiate in unt se impaturesc si se lasa la crescut pentru inca 30-40 de minute.


13. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
 
14. Chiflele se coc pana capata o culoare aurie, aproximativ 15-20 minute.

Se servesc imediat ce sunt scoase din cuptor, sunt mult mai delicioase daca sunt calde.


 
Pofta buna!

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Miona Lazea, 09 noiembrie 2014

    in reteta originala sunt 2 lingurite! probabil ca a fost o eroare

  • Fara foto

    06 noiembrie 2014

    cheg sau chec?

  • Fara foto

    Denisa Popescu, 29 octombrie 2014

    Acum încerc această reţetă dar la cantităţile acestea de lichide aluatul a ieşit mai moale ca unul de cheg. Sunt bine redactate cantităţile de ingrediente? Nu am cum să frământ decât dacă mai adaug cel puţin 500 g.făină.

  • Fara foto

    Aura Cerchez, 28 octombrie 2014

    merita incercat !

  • Fara foto

    Olga Tanase, 28 octombrie 2014

    superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene, 28 octombrie 2014

    Ce legatura au chiflele pufoase cu reclama asta ?

  • Fara foto

    Angela Gheorghe, 28 octombrie 2014

    buonisim

  • Fara foto

    Viorica Viola Viola, 27 octombrie 2014

    interesant !!!

  • Fara foto

    Евгения Крудо, 27 octombrie 2014

    mersi mult