Cum sa faci cirese murate si in ce preparate le poti folosi

Acum, daca tot sunt in toate pietele si la preturi destul de mici, ar fi pacat sa nu profiti si sa nu pui si niste cirese murate. Da, ai citit bine, ciresele pot fi si ele murate. 

Cum sa faci cirese murate si in ce preparate le poti folosi

Daca iti plac ciresele, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.

Daca iti plac muraturile, de asemenea, trebuie sa dai o fuga pana in piata si sa te aprovizionezi cu cirese, pentru a pune cateva borcane la murat.

Iti plac preparatele cu un gust dulce acrisor? Trebuie sa incerci ciresele murate.

De fapt, indiferent de gusturile tale, nu trebuie sa ratezi ciresele murate, mai ales ca se fac foarte simplu.

Ingrediente:

3/4 l de otet balsamic alb

1/4 cana de zahar
2 linguri de boabe de piper negru
1 lingura de seminte de coriandru
1/2 de lingura de ardei iute maruntit
1/2 kg de cirese curatate de samburi
1 legatura de rozmarin

sursa foto: www.dailycal.org

Cum se prepara:

Primele cinci ingrediente se pun intr-o oala, se amesteca cu o cana de apa si se fierb pana se dizolva tot zaharul. Apoi, amestecul se lasa inca 5 minute la foc mediu. Se strecoara, se adauga ciresele si rozmarinul si se fierbe la foc mic timp de 3-5 minute, pana cand se inmoaie ciresele.

Se toarna intr-un borcan, cu destul lichid ca sa acopere ciresele. Se lasa la racit, dupa care puneti borcanul in frigider si uitati de el timp de 48 de ore.

Dupa 2 zile, ciresele murate pot fi servite.

sursa foto: remcooks.com

Cum poti folosi ciresele murate:

Ciresele murate merg de minune cu platouri de branzeturi si mezeluri, mai ales cand pe langa acestea mai este si un pahar de sampanie.

Se mai servesc cu foie gras, carne de vanat sau rata.

De asemenea, le mai poti folosi in sandvisuri, pentru ca se combina perfect cu prosciutto, dar si cu somonul afumat. Pot fi folosite si in salatele de cruditati, carora le dau un cu totul alt gust si aroma.

Spaniolii le folosesc ca tapas, alaturi de masline si rosii uscate.

sursa foto: foodisforsharing.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise