Acum, daca tot sunt in toate pietele si la preturi destul de mici, ar fi pacat sa nu profiti si sa nu pui si niste cirese murate. Da, ai citit bine, ciresele pot fi si ele murate.
Daca iti plac ciresele, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.
Daca iti plac muraturile, de asemenea, trebuie sa dai o fuga pana in piata si sa te aprovizionezi cu cirese, pentru a pune cateva borcane la murat.
Iti plac preparatele cu un gust dulce acrisor? Trebuie sa incerci ciresele murate.
De fapt, indiferent de gusturile tale, nu trebuie sa ratezi ciresele murate, mai ales ca se fac foarte simplu.
Ingrediente:
3/4 l de otet balsamic alb
Cum se prepara:
Primele cinci ingrediente se pun intr-o oala, se amesteca cu o cana de apa si se fierb pana se dizolva tot zaharul. Apoi, amestecul se lasa inca 5 minute la foc mediu. Se strecoara, se adauga ciresele si rozmarinul si se fierbe la foc mic timp de 3-5 minute, pana cand se inmoaie ciresele.
Se toarna intr-un borcan, cu destul lichid ca sa acopere ciresele. Se lasa la racit, dupa care puneti borcanul in frigider si uitati de el timp de 48 de ore.
Dupa 2 zile, ciresele murate pot fi servite.
Cum poti folosi ciresele murate:
Ciresele murate merg de minune cu platouri de branzeturi si mezeluri, mai ales cand pe langa acestea mai este si un pahar de sampanie.
Se mai servesc cu foie gras, carne de vanat sau rata.
De asemenea, le mai poti folosi in sandvisuri, pentru ca se combina perfect cu prosciutto, dar si cu somonul afumat. Pot fi folosite si in salatele de cruditati, carora le dau un cu totul alt gust si aroma.
Spaniolii le folosesc ca tapas, alaturi de masline si rosii uscate.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii