Cum sa faci crema pentru prajituri din numai 2 ingrediente

    Nu sunt putini cei care se feresc sa pregateasca dulciuri de casa, considerand ca presupun retete dificile si mult timp petrecut in bucatarie. Cu totii stim insa ca nimic nu se compara cu prajiturile pe care le pregatim cu mainile noastre sau cu mirosul prajiturii proaspat scoase din cuptor care inunta toata casa. Pentru a va incuraja si pe voi sa incercati sa pregatiti acasa prajituri, astazi va prezentam cea mai simpla reteta de crema pentru prajituri. Si credeti-ne pe cuvant cand va spunem ca este simpla: nu aveti nevoie decat de 2 ingrediente (pe care multi dintre voi s-ar putea sa le aveti deja in frigider) si cateva minute pentru ca aceasta crema sa fie gata de a imbraca un tort sau o prajitura.

Cum sa faci crema pentru prajituri din numai 2 ingrediente

Ingrediente:

350 gr ciocolata de buna calitate
450 gr unt

Metoda de preparare:

1. Intr-o oala sau intr-o cratita de marime medie puneti untul si ciocolata. Lasati la foc mediu spre mic pana cand se topesc, amestecand din cand in cand.
2. Dupa ce s-a topit, dati compozitia la rece pana cand se solidifica. Este posibil ca unele particule din unt sa se separe si sa iasa la suprafata. Nu va faceti griji, este normal!
3. Dupa ce compozitia a devenit solida, scoateti-o din frigider si lasati-o pana cand ajunge la temperatura camerei.
4. Cand crema a devenit moale, mixati-o la viteza medie aproximativ 2 minute sau pana cand devine pufoasa si se deschide la culoare.

*Crema este suficienta pentru un tort cu diametrul de 20 cm.

Sursa articol si sursa foto: www.cookiesandcups.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise