Nimanui nu ii place risipa, si mai ales cand vorbim despre risipa de mancare. Un roman arunca aproximativ 100 kilograme de mancare pe an, potrivit ultimilor studii. Iar una dintre cele mai simple metode de a evita risipirea mancarii si implicit, economisirea banilor, este sa tinem socoteala alimentelor pe care le tinem in congelator.
 
Fie ca avem un congelator mare sau nu, de multe ori uitam ce alimente avem depozitate acolo si de cele mai multe ori, ne amintim de ele in momentul in care nu mai pot fi consumate. Asadar, cea mai simpla si necostisitoare este conceperea unei liste in care sa tinem evidenta produselor din congelator. Iata cateva sfaturi pentru realizarea acesteia:
 
1. Treceti pe lista toata produsele pe care le aveti in congelator.
 
2. Notati cate produse de fiecare tip aveti si treceti pe lista ori de cate ori mai scoateti cate un produs. Puteti nota cu cate o bulina fiecare exemplar al unui produs. De exemplu, daca aveti o singura caserola de piept de pui, adaugati in dreptul acestuia o singura bulina, in timp ce in cazul a doua pungi cu legume treceti doua buline. Simplu ca "buna ziua", nu-i asa?
 
3. Notati cu x in dreptul unui produs pe care l-ati scos din congelator (in cazul in care era singurul). Astfel, veti sti exact ce anume trebuie sa cumparati data viitoare cand mergeti la magazin.
 
4. Consultati lista inainte de a incepe sa gatiti si neaparat, inainte de a merge la cumparaturi! 
 
Realizarea acestei liste este pe cat de simplu de facut, pe atat de utila. In primul rand, pentru ca veti sti tot timpul ce resurse aveti, si nu in ultimul rand, veti reusi astfel sa economisiti si bani.
 
Sursa articol: www.thekitchn.com
S
ursa foto: flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marieta_Pall, 07 februarie 2015

    Multumesc,e o idee.