Cum sa faci mustar in 7 pasi simpli

Te-ai gandit vreodata sa-ti prepari propriul sos de mustar chiar la tine acasa? Poate fi mult mai gustos decat cel din comert, ba chiar si mai sanatos. Si atunci, de ce sa nu incerci si tu? Ai nevoie doar de cateva ingrediente: seminte de mustar, sare, zahar brun, apa, otet, si cateva condimente. Iata cat de usor se pregateste un astfel de sos delicios.

Cum sa faci mustar in 7 pasi simpli

1. Intr-un bol ceramic sau de sticla, amesteca semintele de mustar (poti achizitiona de mai multe tipuri: galbene, maro etc.) si toarna apa peste ele. Lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.

2. Dupa ce au trecut cele doua ore, varsa apa si piseaza semintele de mustar intr-un mojar. Daca nu ai un mojar, poti folosi si un blender.
3. Pentru a-l face lichid, poti folosi apa (daca vrei sa-l consumi imediat), otet sau chiar vin alb. Poti combina lichidele dupa gust, dar ai grija sa nu torni prea mult.
4. Adauga indulcitorul care iti este pe plac. Pentru un gust delicios, poti folosi zahar brun sau miere.
5. Adauga condimente. Daca vrei sa il faci mai dulce, adauga scortisoara. Daca vrei sa fie mai iute, opteaza pentru ghimbir sau hrean. Nu uita nici de sare.
6. Amesteca bine compozitia si las-o sa absoarba toate aromele. Acopera bolul cu un capac. Daca ai folosit doar apa pentru a face sosul, el va fi gata in 15 minute. Daca ai folosit otet sau vin, mustarul va absorbi aromele si va fi bun pentru consum dupa aproximativ 2-3 ore.
7. Dupa ce mustarul este gata, ajusteaza-i consistenta cu cata apa este nevoie si amesteca din nou.
Asta e tot! :)

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise