Cum sa faci mustar in 7 pasi simpli

Te-ai gandit vreodata sa-ti prepari propriul sos de mustar chiar la tine acasa? Poate fi mult mai gustos decat cel din comert, ba chiar si mai sanatos. Si atunci, de ce sa nu incerci si tu? Ai nevoie doar de cateva ingrediente: seminte de mustar, sare, zahar brun, apa, otet, si cateva condimente. Iata cat de usor se pregateste un astfel de sos delicios.

Cum sa faci mustar in 7 pasi simpli

1. Intr-un bol ceramic sau de sticla, amesteca semintele de mustar (poti achizitiona de mai multe tipuri: galbene, maro etc.) si toarna apa peste ele. Lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.

2. Dupa ce au trecut cele doua ore, varsa apa si piseaza semintele de mustar intr-un mojar. Daca nu ai un mojar, poti folosi si un blender.
3. Pentru a-l face lichid, poti folosi apa (daca vrei sa-l consumi imediat), otet sau chiar vin alb. Poti combina lichidele dupa gust, dar ai grija sa nu torni prea mult.
4. Adauga indulcitorul care iti este pe plac. Pentru un gust delicios, poti folosi zahar brun sau miere.
5. Adauga condimente. Daca vrei sa il faci mai dulce, adauga scortisoara. Daca vrei sa fie mai iute, opteaza pentru ghimbir sau hrean. Nu uita nici de sare.
6. Amesteca bine compozitia si las-o sa absoarba toate aromele. Acopera bolul cu un capac. Daca ai folosit doar apa pentru a face sosul, el va fi gata in 15 minute. Daca ai folosit otet sau vin, mustarul va absorbi aromele si va fi bun pentru consum dupa aproximativ 2-3 ore.
7. Dupa ce mustarul este gata, ajusteaza-i consistenta cu cata apa este nevoie si amesteca din nou.
Asta e tot! :)

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor