Te-ai gandit vreodata sa-ti prepari propriul sos de mustar chiar la tine acasa? Poate fi mult mai gustos decat cel din comert, ba chiar si mai sanatos. Si atunci, de ce sa nu incerci si tu? Ai nevoie doar de cateva ingrediente: seminte de mustar, sare, zahar brun, apa, otet, si cateva condimente. Iata cat de usor se pregateste un astfel de sos delicios.

1. Intr-un bol ceramic sau de sticla, amesteca semintele de mustar (poti achizitiona de mai multe tipuri: galbene, maro etc.) si toarna apa peste ele. Lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.
 
2. Dupa ce au trecut cele doua ore, varsa apa si piseaza semintele de mustar intr-un mojar. Daca nu ai un mojar, poti folosi si un blender.
 
3. Pentru a-l face lichid, poti folosi apa (daca vrei sa-l consumi imediat), otet sau chiar vin alb. Poti combina lichidele dupa gust, dar ai grija sa nu torni prea mult.
 
4. Adauga indulcitorul care iti este pe plac. Pentru un gust delicios, poti folosi zahar brun sau miere.
 
5. Adauga condimente. Daca vrei sa il faci mai dulce, adauga scortisoara. Daca vrei sa fie mai iute, opteaza pentru ghimbir sau hrean. Nu uita nici de sare.
 
6. Amesteca bine compozitia si las-o sa absoarba toate aromele. Acopera bolul cu un capac. Daca ai folosit doar apa pentru a face sosul, el va fi gata in 15 minute. Daca ai folosit otet sau vin, mustarul va absorbi aromele si va fi bun pentru consum dupa aproximativ 2-3 ore.
 
7. Dupa ce mustarul este gata, ajusteaza-i consistenta cu cata apa este nevoie si amesteca din nou.
 
Asta e tot! :)

sursa

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Cosmina Mosoran, 16 decembrie 2013

    trebuie incercat neaparat....pt. ca facaturile alea din comert lasa mult de dorit......

  • Fara foto

    Moldovan_Maria, 31 octombrie 2013

    am sa incerc si eu !

  • Fara foto

    Oana Ionita, 30 octombrie 2013

    Garantat...trebuie incercat!!!

  • Fara foto

    Gabriel George Tănasă, 29 octombrie 2013

    ;)

  • Fara foto

    elena, 29 octombrie 2013

    o idee minunata....multumesc!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

    Minunat ! Trebuie incercat...

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 29 octombrie 2013

    Minunat ! Trebuie incercat...

  • Fara foto

    Alexandru Szentgyorgyi, 29 octombrie 2013

    Imi place! este binevenita reteta.

  • Fara foto

    Rodica Sima Bobancu, 29 octombrie 2013

    Cat timp se pastreaza asa?

  • Fara foto

    Stefan Sarba, 29 octombrie 2013

    este foarte simpla la indemana oricui merita incercat mai ales ca nu contine conservanti sau alte celea hai sa punem la gratar si micii

  • Fara foto

    Irina Balaiban, 29 octombrie 2013

    Si eu am o reteta:50g mustar negru,50g mustar galben,80ml otet mere,80ml apa,4linguri ulei masline,30g zahar brun,un pic de sare.Se lasa mustarul la macerat in otet peste noapte.Apoi de pune in blender cu restul de ingrediente,dar fara ulei.Se mixeaza bine pana devine ca o crema apoi adaugam uleiul incet ca la maioneza.Se pune in borcan si se tine la frigider.Nu am incercat,dar trebuie sa fac si eu.

  • Fara foto

    Gabriela Osborn, 29 octombrie 2013

    Sa ne spui si noua cum ti-a iesit

  • Fara foto

    Taranul Vesel, 29 octombrie 2013

    Super. Am sa incerc.