Cum sa faci placinta perfecta

Poate cel mai cunoscut desert din lume, regasindu-se in bucatariile multor culturi, placinta este o alegere delicioasa in orice moment. Foarte versatila, poate fi pregatita cu o varietate de fructe, legume sau chiar si cu carne. Si chiar daca nu este foarte dificil de pregatit, uneori rezultatul final nu este chiar cel asteptat: fie ca vorbim despre o compozitie cruda, un aluat necopt sau, dimpotriva, prea rumenit.

Cum sa faci placinta perfecta

Exista cateva secrete pe care specialistii din domeniu le respecta pentru a prepara de fiecare data placinta perfecta.
1. In cazul placintelor cu fructe, crusta rumenita nu este un indicator al coacerii acestora. In astfel de cazuri, trebuie sa verificam daca umplutura este coapta. Poti verifica acest lucru cu ajutorul unui cutit: daca umplutura este tare, desi crusta este rumena, infasoara placinta intr-o folie de aluminiu pentru a evita sa se arda.
2. Untul si smantana dau un gust aparte placintelor, asa ca nu ezita sa le folosesti impreuna atunci cand faci aluatul. Poti injumatati cantitatea de unt si sa adaugi in locul sau smantana. Vei observa diferenta!
3. Foloseste intotdeauna hartie de copt. Aceasta va evita scurgerea umpluturii in tava in cazul producerii unor mici fisuri. De asemenea, iti va fi mult mai usor atunci cand o scoti din tava.
4. Foloseste lapte sau ou pentru a da o culoare frumoasa crustei. Placinta se unge inainte de a fi data la cuptor si evitati sa ungeti marginile, acestea se vor arde mai usor.
5. Intotdeauna preincalziti cuptorul inainte de a coace placinta. La un cuptor obisnuit, specialistii ne spun ca ar trebui sa il preincalzim 15 minute la 350 de grade.
6. Mentineti ingredientele cat mai reci cu putinta. Un mic truc recomandat de specialistii in domeniu este sa masuram apa necesara prepararii aluatului si sa o bagam la frigider inainte de a o folosi. De asemenea, ne mai recomanda sa ne spalam pe maini cu apa rece inainte de a lucra cu aluatul.
7. Nu folosi prea multa faina. O cantitate prea mare de faina va duce la un aluat tare. Foloseste suficienta faina incat aluatul sa nu se lipeasca de sucitor sau de maini, nu mai mult de atat.
8. Daca vrei sa coci doua placinte diferite in acelasi timp ( de exemplu, de mere si de dovleac), trebuie sa setezi temperatura cea mai scazuta dintre cele doua. Astfel, vei avea doua placinte perfect coapte.

Reteta pentru exemplificare: Placinta cu gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise