Jamila a fost impresionata de un preparat pe care l-a incercat pentru prima oara in Maroc, intr-o vizita recenta. A incercat sa-l gateasca si acasa, in Romania. Pentru a face acest lucru, Jamila a incercat sa refaca reteta folosind aparatul Crock-Pot Saute. Vedeti mai jos cum i-a iesit:
Am mancat-o recent in Maroc si atat de tare mi-a placut incat am refacut-o si eu acasa, incercand sa imit gustul demential pe care il avea preparatul marocan.
Ajutandu-ma de noul meu Crock-Pot Saute am obtinut o carne de pui suculenta care pur si simplu cade de pe os.
Ingrediente (4 persoane):
- 1 pui
- 500 g ceapa
- 200 g masline
- 100 g stafide
- 1/2 lamaie murata
- 2-3 linguri de ulei
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingura curcuma
- 1 lingurita coriandru macinat
- 4 catei de usturoi
- sare si piper
Mod de preparare:
Dar sa va spun povestea acestui fel de mancare. In Maroc l-am mancat preparat la foc mic, lasat sa se combine toate aromele si sa fiarba incet, incet, eventual pe carbuni. Nu va spun cat de gustos a putut sa fie.
Ne-a fost servit undeva in sudul Marocului, la un motel unde noi am ajuns infometati dupa un drum lung si obositor. Mi s-a parut cel mai bun pui pe care l-am mancat vreodata.
Ajunsa in tara, mi-am amintit de aparatul meu Crock-Pot Saute si ca s-ar potrivi de minune pentru aceasta reteta. Acest aparat are un vas termorezistent detasabil care poate fi folosit pe aragaz, pe plita sau la cuptor, iar cu ajutorul lui am putut sa rumenesc pentru inceput puiul si ceapa, apoi am pus vasul inapoi in aparat si am activat setarea de gatire pentru slow-cooking, adica am lasat puiul sa se gateasca la foc mic pana a devenit de-a dreptul delicios, suculent, asa cum am era cel din Maroc.
Am facut pentru inceput un test, ca sa fiu sigura ca iese ce trebuie, mai ales ca nu mai facusem niciodata pui marocan cu masline la CrocK- Pot. Pot sa va spun cu toata sinceritatea ca ador acest aparat. In primul rand pentru ca pot sa rumenesc fara probleme carnea, iar apoi pentru ca pot pune totul in unitatea centrala si sa las aparatul sa-mi gateasca preparatul la temperatura joasa pentru un rezultat excelent - o carne care se desprinde de pe os, suculenta si delicioasa.
Pentru reteta de pui marocan cu masline la aparatul de gatit electric Crock-Pot, aveti nevoie de ingrediente simple si la indemana. Singurul ingredient ceva mai neobisnuit ar fi lamaia murata, dar aceasta se poate inlocui cu lamaie proaspata, sau puteti incerca reteta mea de lamai murate care se face extrem de usor. Pentru a contrasta cu lamaia si maslinele, am adaugat stafide care alaturi de ceapa au dat preparatului un gust dulce-acrisor. Am lasat puiul in Crock-Pot Saute pentru 3 ore la treapta de gatire 2, (High) pana s-a gatit perfect.
Puteti servi acest pui marocan cu masline la Crock-Pot alaturi de orez, couscous, cartofi sau pur si simpul cu paine proaspata pe care s-o inmuiati in sosul delicios. Va asigur ca nu va veti mai putea opri din mancat, este o nebunie!
Crock-Pot v-a pregatit si o surpriza de toamna, puteti beneficia de la o reducere de 20% la orice produs din gama Crock-Pot, folosind voucher-ul cu cod RDT, valabil pana pe 8 noiembrie, pe site-ul crockpot-romania.ro."
Sursa articol si foto: jamilacuisine.ro
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii