Cui nu i s-a lipit niciodata mancarea de tigaie? Se intampla si se intampla chiar foarte des. E momentul sa punem capat acestui chin. Asa ca vom analiza un pic de ce se intampla acest lucru si, mai ales, ce putem face sa nu se mai intample. De ce se lipeste mancare de tigaie? Intre mancare si materialul din care e confectionata tigaia au loc reactii chimice care o fac sa se lipeasca atunci cand apar anumiti factori ce favorizeaza aceste reactii chimice. Procesul este mai des intalnit la mancarurile bogate in proteine, pentru ca proteinele pot forma legaturi mai complexe cu atomii metalelor din care sunt confectionate tigaile.
Apa de pe ingredientele pe care le veti pune in tigaie va micsora temperatura uleiului si va favoriza lipirea. Incercati sa le tamponati cu un prosop de hartie inainte de a le gati.
Sursa foto: livestrong.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii