Cui nu i s-a lipit niciodata mancarea de tigaie? Se intampla si se intampla chiar foarte des. E momentul sa punem capat acestui chin. Asa ca vom analiza un pic de ce se intampla acest lucru si, mai ales, ce putem face sa nu se mai intample. De ce se lipeste mancare de tigaie? Intre mancare si materialul din care e confectionata tigaia au loc reactii chimice care o fac sa se lipeasca atunci cand apar anumiti factori ce favorizeaza aceste reactii chimice. Procesul este mai des intalnit la mancarurile bogate in proteine, pentru ca proteinele pot forma legaturi mai complexe cu atomii metalelor din care sunt confectionate tigaile.
Apa de pe ingredientele pe care le veti pune in tigaie va micsora temperatura uleiului si va favoriza lipirea. Incercati sa le tamponati cu un prosop de hartie inainte de a le gati.
Sursa foto: livestrong.com
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii