Pentru multi dintre noi, iubitorii de pregatit si savurat prajituri, aspectul este aproape la fel de important ca si gustul pe care il are preparatul nostru dulce. Si daca si tu doresti ca torturile si prajiturile tale sa arate ca cele din vitrinele cofetariilor, nu ai cum sa treci cu vederea aceasta modalitate simpla, dar de mare efect de decorare cu pasta de zahar.
 
Nu ai nevoie decat de pasta de zahar si de putina rabdare. Reteta de pasta de zahar aici.
 
Incepe prin a framanta pasta de zahar pana cand devine moale si elastica. Daca pasta este mult prea tare pentru a fi framantata, o poti baga pentru cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a se inmuia. Foloseste zahar pudra sau cacao (in functie de culoarea pastei pe care o folosesti) pentru a evita lipirea compozitiei de maini.
 
1. Fa bilute 10 bilute mici din pasta de zahar de aproximativ 1 cm.


 
2. Baga bilutele intr-o punga de plastic si apasa cu degetul pe fiecare dintre ele, insa numai pe o parte a pungii, astfel incat mijlocul sa fie mai bombat.


 
3. Rulam intre degetul mare si cel aratator prima petala, cu partea mai subtire in sus.


 
4. Umeziti alte 2 petale si adaugati-le in jurul primei, tot cu partea mai subtire in sus. Daca vreti sa faceti un trandafir mai mare, trebuie sa lasati fondantul sa se intareasca inainte de a mai adauga alte petale.


 
5. Trageti petalele cu grija in exterior pentru a da efectul de trandafir inflorit.


 
6.  Taiati surplusul de fondant.


 
7. Plasati trandafirul de zahar deasupra prajiturii voastre.


 
Sursa articol si sursa foto: www.foodnetwork.co.uk

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    nicoleta began, 29 noiembrie 2015

    Prima data am incercat cu plastilina nepoatei mele:)

  • Fara foto

    Adriana Harastasan, 12 decembrie 2014

    vreau si eu reteta din sugus te rog!

  • Fara foto

    Trandafiri din zahar si nu numai, 15 noiembrie 2014

    Sunt foarte frumosi si dau un aspect deosebit ocazilor speciale din viata noastra!

  • Fara foto

    Claudia Dobrin, 14 noiembrie 2014

    cum? ne dai reteta? avantaj ca poti face mai multe culori.....

  • Fara foto

    Enulescu Daniela Sorina, 13 noiembrie 2014

    interesant si bine de stiut

  • Fara foto

    Nicoleta Ciubotariu, 10 noiembrie 2014

    interesant dar de unde ingredientele necesare?

  • Fara foto

    Iulia Savonia, 10 noiembrie 2014

    se pot face si din bomboane sugus. e foarte simplu

  • Fara foto

    Popescu Maria, 09 noiembrie 2014

    DEunde putem cumpăra C.M.C. , cELULOZA ŞI GLUCOZA ?

  • Fara foto

    andreea, 09 noiembrie 2014

    multumesc pentru sfaturi si retete!

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 07 noiembrie 2014

    Da,super pana acum le-am cumparat,am sa fac sigur.Multumesc

  • Fara foto

    Geta Petrescu, 07 noiembrie 2014

    Multumesc pentru reteta;am sa incerc si eu;

  • Fara foto

    Dumitru Vasiliu, 07 noiembrie 2014

    sa ne pregatim de Revelion.