Cum sa faci trandafiri din pasta de zahar

  Pentru multi dintre noi, iubitorii de pregatit si savurat prajituri, aspectul este aproape la fel de important ca si gustul pe care il are preparatul nostru dulce. Si daca si tu doresti ca torturile si prajiturile tale sa arate ca cele din vitrinele cofetariilor, nu ai cum sa treci cu vederea aceasta modalitate simpla, dar de mare efect de decorare cu pasta de zahar.  

Cum sa faci trandafiri din pasta de zahar

Nu ai nevoie decat de pasta de zahar si de putina rabdare. Reteta de pasta de zahar aici.

Incepe prin a framanta pasta de zahar pana cand devine moale si elastica. Daca pasta este mult prea tare pentru a fi framantata, o poti baga pentru cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a se inmuia. Foloseste zahar pudra sau cacao (in functie de culoarea pastei pe care o folosesti) pentru a evita lipirea compozitiei de maini.

1. Fa bilute 10 bilute mici din pasta de zahar de aproximativ 1 cm.

2. Baga bilutele intr-o punga de plastic si apasa cu degetul pe fiecare dintre ele, insa numai pe o parte a pungii, astfel incat mijlocul sa fie mai bombat.

3. Rulam intre degetul mare si cel aratator prima petala, cu partea mai subtire in sus.

4. Umeziti alte 2 petale si adaugati-le in jurul primei, tot cu partea mai subtire in sus. Daca vreti sa faceti un trandafir mai mare, trebuie sa lasati fondantul sa se intareasca inainte de a mai adauga alte petale.

5. Trageti petalele cu grija in exterior pentru a da efectul de trandafir inflorit.

6. Taiati surplusul de fondant.

7. Plasati trandafirul de zahar deasupra prajiturii voastre.

Sursa articol si sursa foto: www.foodnetwork.co.uk
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise