Cum sa faci trandafiri din pasta de zahar

  Pentru multi dintre noi, iubitorii de pregatit si savurat prajituri, aspectul este aproape la fel de important ca si gustul pe care il are preparatul nostru dulce. Si daca si tu doresti ca torturile si prajiturile tale sa arate ca cele din vitrinele cofetariilor, nu ai cum sa treci cu vederea aceasta modalitate simpla, dar de mare efect de decorare cu pasta de zahar.  

Cum sa faci trandafiri din pasta de zahar

Nu ai nevoie decat de pasta de zahar si de putina rabdare. Reteta de pasta de zahar aici.

Incepe prin a framanta pasta de zahar pana cand devine moale si elastica. Daca pasta este mult prea tare pentru a fi framantata, o poti baga pentru cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a se inmuia. Foloseste zahar pudra sau cacao (in functie de culoarea pastei pe care o folosesti) pentru a evita lipirea compozitiei de maini.

1. Fa bilute 10 bilute mici din pasta de zahar de aproximativ 1 cm.

2. Baga bilutele intr-o punga de plastic si apasa cu degetul pe fiecare dintre ele, insa numai pe o parte a pungii, astfel incat mijlocul sa fie mai bombat.

3. Rulam intre degetul mare si cel aratator prima petala, cu partea mai subtire in sus.

4. Umeziti alte 2 petale si adaugati-le in jurul primei, tot cu partea mai subtire in sus. Daca vreti sa faceti un trandafir mai mare, trebuie sa lasati fondantul sa se intareasca inainte de a mai adauga alte petale.

5. Trageti petalele cu grija in exterior pentru a da efectul de trandafir inflorit.

6. Taiati surplusul de fondant.

7. Plasati trandafirul de zahar deasupra prajiturii voastre.

Sursa articol si sursa foto: www.foodnetwork.co.uk
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise