Stiai ca pentru a face o pizza fabuloasa nu ai nevoie decat de iaurt grecesc, de niste faina care creste singura si cateva condimente? Suna tentant, nu-i asa?

INGREDIENTE:

o cana de faina care creste singura
200 grame iaurt grecesc
o lingura de condimente italienesti

MOD DE PREPARARE:

Preincalzeste cuptorul la 175 grade celsius si aplica pe o hartie de copt putin ulei de masline.

Combina toate ingredientele intr-un bol, pana ce capata forma unui aluat omogen. Daca nu sunteti multumit de consistenta, poti sa mai adaugi pana la doua linguri de iaurt. De regula, cantitatea acestuia depinde si de tipul fainii pe care o folosesti.

Intinde aluatul si aseaza-l pe foaia de copt. Deasupra, toarna sosul tau favorit si topping-urile preferate. Da-o la cuptor si in 20-30 de minute e gata!  

Sfat: Faina care creste singura se gaseste mai rar pe la noi. Asadar, daca nu o gasiti in magazin, puteti sa o preparati singuri din 100 g faina alba obisnuita, 3 g praf de copt si putina sare.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    banica teona, 02 martie 2016

    Foarte buna reteta

  • Fara foto

    elena, 01 decembrie 2014

    FAINA CARE CRSTE SINGURA NU SE GASESTE IN ROMANIA!!!!

  • Fara foto

    Daniela Marinela Militaru, 01 decembrie 2014

    Asta este o profanare, nu este pizza . Nu orice turta facuta cu faina si niste zeama peste ea este pizza . Italienii, de fapt napoletanii ar trebui sa-si inregistreze "inventia " si orice folosire abuziva a cuvantului "pizza " sa fie pedepsita .

  • Fara foto

    Nina Iordache, 01 decembrie 2014

    Andreea Constantin Se gaseste in Romania, faina Grania care creste singura, Grania mai are si tipuri de alte fainuri. Dar asa cum s-a spus, ii putem adauga praf de copt. Personal, cred ca: 1. poate fi orice fel de iaurt foarte gras probabil si 2. aluatul adevarat de pizza trebuie facut cu drojdie, faina alba si ulei de masline, altfel e placinta, tarta, dar nu pizza :)

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 30 noiembrie 2014

    Nu cred in reusita lui pana nu incerc.

  • Fara foto

    borza mihaela, 25 mai 2014

    faina care creste singura se gaseste la magazinele lidel

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2014

    super... eu fac aluatul de post din apa, ulei, faina...

  • Fara foto

    Marza Virginica, 19 mai 2014

    multumesc pentru reteta!

  • Fara foto

    Mihaela Dima, 17 mai 2014

    Super reteta si rapida! Tocmai ce o am in cuptor si creste vazand cu ochii. Oricum aceasta faina care creste singura o recomand pe cea de la Iothis, nu stiu daca in Romania se gaseste , este intr-un pachet rosu si la 500 gr.

  • Fara foto

    Rodica Georgescu, 17 mai 2014

    Nina Iordache Ai dreptate, nu este prima data cand se dau retete fara poze, iar poza pusa la reteta , nu reflecta reteta...

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 17 mai 2014

    imi place, am facut dar cu drojdie

  • Fara foto

    Delicatese Dulci, 16 mai 2014

    Banane Prajite de la americani hahahaaha

  • Fara foto

    Diana Ionescu, 16 mai 2014

    Cristina Simona la Mastershef am auzit asta, n-am inventat-o eu.

  • Fara foto

    Andreea Constantin, 16 mai 2014

    mannu22v : daca nu se gaseste in Romania faina cu agent de creste nu inseamna ca o reteta ca asta este 100% un esec, sunt multe produse alimentare care nu se gasesc la noi, asta ce inseamna ca preparatele care au in compozitie acele produse sunt un esec, think out of the box ;), nu trebuie sa facem totul asa numai dupa retele traditionale trebuie sa fim si un pic inventivi, interesanta reteta.

  • Fara foto

    15 mai 2014

    pizza originala se face cu aluat de paine cu drojdie si este excelenta, asta ce vezi pe aici pe site sunt tot felul aberatii si experimente esuate. poti sa faci pizza si pe felli de paine, dar aia nu este pizza adevarata este o improvizatie la fel ca si asta cu faina care creste singura care nici nu se gaseste in romania, cred ca asta spune totul.

  • Fara foto

    Elena Bite, 15 mai 2014

    Multumesc Cuisinna!

  • Fara foto

    Cuisinna, 15 mai 2014

    Reteta completa, insotita de poze din timpul prepararii, o gasiti aici: http://www.theskinnyfork.com/blog/3-ingredient-pizza-dough Spor la gatit! :)

  • Fara foto

    Cristina Simona, 15 mai 2014

    nu e obligatoriu

  • Fara foto

    Raluca, 15 mai 2014

    Aluatul care creste singur nu mai este bio. Stie cineva cum se prepara o faina simpla , bio care sa nu aibe nici un fel de alte chimicale in ea?

  • Fara foto

    Diana Ionescu, 15 mai 2014

    stiam ca blatul de pizza contine obligatoriu drojdie

  • Fara foto

    Nina Iordache, 15 mai 2014

    Merita si o poza, sa vedem cum arata. Poza pe care ati postat-o pare a fi un aluat cu faina integrala, de secara sau de acest fel, din pacate si nu ne putem da seama cum a iesit ...

  • Fara foto

    Elena Bite, 15 mai 2014

    Interesanta reteta, dar mi/ar fi placut ca sa fie ilustrata cu o poza corespunzatoare. Se vede clar ca aluatul din imagine ii cu faina integrala sau ce o fi acolo. Nu am inteles de ce trebuie doar iaurt grecesc... In plus, daca nu gasim faina care creste singura si o preparam singuri.... nu mai sunt doar 3 ingrediente ...

  • Fara foto

    lumi59, 15 mai 2014

    minunat.. dar care-i faina aia de creste singura?

  • Fara foto

    Mandu Anca, 15 mai 2014

    merita incercat, investitie minima...rezultate...speram ,maxime.

  • Fara foto

    Luci Limisca, 15 mai 2014

    Foarte interesant!....O sa incerc!

  • Fara foto

    Madalina Popescu, 15 mai 2014

    IMI PLACE ACEST ALUAT DE PIZZA .