Cei care nu au timp sa faca piata zilnic, prefera sa cumpere legumele si verdeturile in cantitati mai mari si spera, ca printr-o minune, sa tina mai mult de 2 - 3 zile.

Daca legumele au viata lunga in frigider, verdeturile pot ajunge sa se strice foarte repede, flescaindu-se si putrezind. Astfel, de cele mai multe ori ajungem sa aruncam mai mult de jumatate din verdeata pe care o cumparam.
 
Insa, exista metode prin care puteti sa pastrati verdeturile (salata, rucola, valeriana, spanac, loboda etc.) proaspete chiar si o saptamana sau chiar 10 zile. 

Iata care sunt cele mai bune 3 trucuri pentru a pastra verdeturile proaspete mai mult timp: 

#1. Punga de plastic si prosopul de hartie 

Este o metoda buna de a depozita in frigider frunzele de salata.

Dupa spalarea frunzelor de salata, acestea sunt lasate la uscat, apoi sunt puse intre doua prosoape de hartie si bagate intr-o punga de plastic.E recomandat ca din punga sa se scoata, pe cat posibil, aerul.

Prosoapele de hartie ar trebui sa absoarba umiditate in exces, care face ca frunzele de salata sa se inmoaie in timp. 
 
#2. Cutia de plastic tapetata cu servetele 

Pentru aceasta metoda de depozitare a verdeturilor in frigider, se tapeteaza o cutie de plastic cu servetele, se pun verdeturile inauntru si se acopera cu servetele. Abia apoi se pune capacul.Este recomandat sa nu aglomerati cutia prea tare. 

Este cea mai buna metoda, fiind cea care asigura prospetimea verdeturilor pana la 10 zile de la depozitarea in frigider.
 
#3. O punga de plastic umflata cu aer


Se pare ca daca bagati verdeturile intr-o punga de plastic si o umpleti cu aer, acestea se vor pastra proaspete in frigider pana la 7 zile.

Ideea din spatele acestui truc e ca aerul pe care-l suflati in punga este dioxid de carbon, care incetineste degradarea frunzelor de spanac, salata, rucola etc.

Sursa articol: thekitchn.com 
Sursa foto: thekitchn.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • dantes, 19 mai 2018

    Multumesc pentru ideii sunt foarte utile

  • Lucia Iancu, 22 aprilie 2016

    Am intrebuintat sceasta metoda de ani de zile ! Multumesc oricum !