Cum sa pastrezi verdeturile proaspete mai mult timp - cele mai bune 3 trucuri

Cei care nu au timp sa faca piata zilnic, prefera sa cumpere legumele si verdeturile in cantitati mai mari si spera, ca printr-o minune, sa tina mai mult de 2 - 3 zile. Daca legumele au viata lunga in frigider, verdeturile pot ajunge sa se strice foarte repede, flescaindu-se si putrezind. Astfel, de cele mai multe ori ajungem sa aruncam mai mult de jumatate din verdeata pe care o cumparam.   Insa, exista metode prin care puteti sa pastrati verdeturile (salata, rucola, valeriana, spanac, loboda etc.) proaspete chiar si o saptamana sau chiar 10 zile.  Iata care sunt cele mai bune 3 trucuri pentru a pastra verdeturile proaspete mai mult timp: 

Cum sa pastrezi verdeturile proaspete mai mult timp - cele mai bune 3 trucuri

#1. Punga de plastic si prosopul de hartie

Este o metoda buna de a depozita in frigider frunzele de salata.

Dupa spalarea frunzelor de salata, acestea sunt lasate la uscat, apoi sunt puse intre doua prosoape de hartie si bagate intr-o punga de plastic.

E recomandat ca din punga sa se scoata, pe cat posibil, aerul.

Prosoapele de hartie ar trebui sa absoarba umiditate in exces, care face ca frunzele de salata sa se inmoaie in timp.

#2. Cutia de plastic tapetata cu servetele

Pentru aceasta metoda de depozitare a verdeturilor in frigider, se tapeteaza o cutie de plastic cu servetele, se pun verdeturile inauntru si se acopera cu servetele. Abia apoi se pune capacul.

Este recomandat sa nu aglomerati cutia prea tare.

Este cea mai buna metoda, fiind cea care asigura prospetimea verdeturilor pana la 10 zile de la depozitarea in frigider.

#3. O punga de plastic umflata cu aer

Se pare ca daca bagati verdeturile intr-o punga de plastic si o umpleti cu aer, acestea se vor pastra proaspete in frigider pana la 7 zile.

Ideea din spatele acestui truc e ca aerul pe care-l suflati in punga este dioxid de carbon, care incetineste degradarea frunzelor de spanac, salata, rucola etc.

Sursa articol: thekitchn.com

Sursa foto: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise