Gustoase, aromate si ti se topesc in gura! Exact, este vorba despre faimoasele madeleine!

Niste prajiturele ideale de facut in cursul saptamanii, ce nu necesita foarte mult timp si pot fi luate si la pachet.
 
Gandindu-ne ca si voi sunteti la fel de dornici de ceva dulci ca si noi, ne-am gandit sa va impartasim aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente:

8 oua
500 gr zahar
500 gr unt topit
500 gr faina cernuta
zeama de lamaie
coaja de la o lamaie (optional)

Mod de preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Cu o lingura de lemn se freaca galbenusurile cu zaharul (aproximativ 10-15 minute).

2. Se adauga mare parte din coaja de lamaie sau alte arome preferate. Se potrivesc foarte bine cu preparatul  aromele de vanilie sau de portocala.

3. Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste compozitia de galbenusuri si zahar.

4. Adaugati untul topit putin cate putin si faina, avand insa grija sa nu amestecati prea mult, ci doar cat sa devina o compozitie uniforma.

5. Umpleti formele de madeleine trei sferturi. Optional, puteti presara pe deasupra lor coaja de lamaie ramasa.



6. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 10 minute sau pana cand devin aurii. Cand sunt gata, ele se ridica singure daca apesi pe una dintre margini.

7. Se lasa la racit pe un gratar. Se pot servi cu zahar pudra pe deasupra sau glazurate cu ciocolata.

Se mananca doar cu multa pofta si voie buna!


Sursa foto si sursa articol: www.thekitchn.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Virginia Nichifor, 01 ianuarie 2015

    Da formele trebuiesc unse

  • Fara foto

    Virginia Nichifor, 01 ianuarie 2015

    Si eu am pregatit acest desert

  • Fara foto

    Ani Anisoara, 09 octombrie 2014

    cred ca se topesc in gura!

  • Fara foto

    Andrea Alb, 28 septembrie 2014

    Mă intereseaz

  • Fara foto

    LUBITA, 26 septembrie 2014

    Sunt super delicioase aceste Madeleine!!!in reteta originala franceza,se foloseste esenta de migdale,doar atat!!

  • Fara foto

    Virginia Nichifor, 25 septembrie 2014

    Formele trbuiesc unse ?

  • Fara foto

    Gabriela Barbu, 25 septembrie 2014

    Uita-te la punctul 4. Adaugati untul topit putin cate putin si faina, avand insa grija sa nu amestecati prea mult, ci doar cat sa devina o compozitie uniforma.

  • Fara foto

    Rebeles Valeria, 25 septembrie 2014

    Adaugati untul topit putin cate putin si faina, avand insa grija sa nu amestecati prea mult, ci doar cat sa devina o compozitie uniforma. asta scrie in reteta , ce e de neiteles

  • Fara foto

    Vica Besa, 25 septembrie 2014

    Maria Turcu: faina se incorporeaza, usor, odata cu untul.

  • Fara foto

    Maria Turcu, 25 septembrie 2014

    Silvia, scrie in reteta ce faci cu faina...

  • Fara foto

    Silvia Glavinas, 24 septembrie 2014

    faina, ce fac cu ea ?