Am intrat deja in luna indragostitilor, una dintre cele mai iubite luni din an. Si chiar daca unii nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor, cu siguranta, toata lumea sarbatoreste Dragobetele. Si ce cadou ar putea fi mai frumos pentru persoana draga decat o prajitura pe care sa o pregatesti cu propriile manute?
 
Noi va invatam cum se faceti cel mai inedit si delicios cadou pentru persoana iubita! Iata ce va trebuie:
 
Pentru blatul colorat:
 
5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie
colorant alimentar 
 
Pentru blatul alb:
 
5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie
 
Glazura vanilie:
 
70 gr zahar pudra 
1/2 lingura lapte 
1 lingura unt nesarat topit
1/4 lingurita vanilie
1 praf sare
 
Mod de preparare:
 
1. Preincalzim cuptorul si pregatim o tava de chec de aproximativ 22x12 cm, tapetand-o cu hartie de copt.
 
2. Pregatiti aluatul pentru blatul colorat: se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de oua impreuna cu vanilia. Se adauga si colorant pana obtineti coloarea dorita.
 
3. Se baga la cuptor la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute. 
 
4. Se lasa la racit cel putin 4 ore inainte de a decupa inimioarele.
 
5. Decupati inimioarele si asezati-le in mijlocul tavii, lipite una de cealalta, astfel incat sa se sustina si sa nu cada.
 
6. Pregatiti cel de-al doilea blat la fel ca cel anterior, dar fara sa adaugati colorant alimentar. Adaugati aluatul peste inimioare si dati la cuptor pentru 20-25 minute.
 
7. Intre timp, pregatiti glazura: intr-un bol mediu amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie cremoasa. Puteti adauga mai mult zahar pudra daca vi se pare compozitia prea lichida si mai mult lapte daca vi se pare ca este prea tare.
 
8. Adaugati glazura peste prajitura coapta si racita.

 
Sursa articol si sursa foto: www.veryculinary.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gustos.ro, 05 februarie 2015

    Buna, Aiana! Pentru inspiratie, te poti uita pe aceasta reteta: http://bit.ly/16jGQMj. Ideea este cam aceeasi,speram sa iti fi fost de ajutor, o zi frumoasa!

  • Fara foto

    ADRIANA ROSU, 05 februarie 2015

    este foarte minunat am gustat si era delicios!!!

  • Fara foto

    Daiana Vereb, 04 februarie 2015

    Vezi la sursa: http://veryculinary.com/2013/02/04/valentines-day-peek-a-boo-pound-cake/

  • Fara foto

    Aiana Aiana A, 04 februarie 2015

    cum adica decupam si le asezam lipite ca sa nu cada? Poze ajutatoare nu aveti?

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 04 februarie 2015

    Metoda se poate aplica si la alte retete, mie imi place aspectul.

  • Fara foto

    Molocia Gheorghe-iulia, 03 februarie 2015

    minunat