Cum sa pregatesti cel mai inedit cadou culinar pentru Ziua Indragostitilor

  Am intrat deja in luna indragostitilor, una dintre cele mai iubite luni din an. Si chiar daca unii nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor, cu siguranta, toata lumea sarbatoreste Dragobetele. Si ce cadou ar putea fi mai frumos pentru persoana draga decat o prajitura pe care sa o pregatesti cu propriile manute?  

Cum sa pregatesti cel mai inedit cadou culinar pentru Ziua Indragostitilor

Noi va invatam cum se faceti cel mai inedit si delicios cadou pentru persoana iubita! Iata ce va trebuie:
Pentru blatul colorat:

5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie
colorant alimentar
Pentru blatul alb:

5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie

Glazura vanilie:

70 gr zahar pudra
1/2 lingura lapte
1 lingura unt nesarat topit
1/4 lingurita vanilie
1 praf sare
Mod de preparare:

1. Preincalzim cuptorul si pregatim o tava de chec de aproximativ 22x12 cm, tapetand-o cu hartie de copt.

2. Pregatiti aluatul pentru blatul colorat: se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de oua impreuna cu vanilia. Se adauga si colorant pana obtineti coloarea dorita.

3. Se baga la cuptor la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute.

4. Se lasa la racit cel putin 4 ore inainte de a decupa inimioarele.

5. Decupati inimioarele si asezati-le in mijlocul tavii, lipite una de cealalta, astfel incat sa se sustina si sa nu cada.

6. Pregatiti cel de-al doilea blat la fel ca cel anterior, dar fara sa adaugati colorant alimentar. Adaugati aluatul peste inimioare si dati la cuptor pentru 20-25 minute.

7. Intre timp, pregatiti glazura: intr-un bol mediu amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie cremoasa. Puteti adauga mai mult zahar pudra daca vi se pare compozitia prea lichida si mai mult lapte daca vi se pare ca este prea tare.

8. Adaugati glazura peste prajitura coapta si racita.

Sursa articol si sursa foto: www.veryculinary.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor