Noi nu credem ca exista persoana careia sa nu ii placa macar putin capsunile acoperite de ciocolata: cu invelisul usor crocant si fin, cu umplutura racoritoare si dulce. Tocmai de aceea, ne-am gandit ca aceste bunatati ar putea fi cadoul perfect pentru multi dintre noi cu ocazia Dragobetelor.

Chiar daca pare usor la prima vedere sa pregatesti acest desert, calitatea produselor si tehnica folosita pot influenta in mare parte rezultatul final.
 
In primul rand, pentru ca desertul nostru sa iasa minunat, trebuie sa alegem cu grija capsunile; nu trebuie sa fie prea moi, dar nici necoapte. In al doilea rand, calitatea ciocolatei pe care o folosim va face diferenta. Bineinteles ca puteti folosi si resturile de fulgi de ciocolata ramase de la prajitura facuta saptamana trecuta sau jumatatea de ciocolata ramasa de la cei mici, insa pentru un rezultat inedit, aveti nevoie de o ciocolata de calitate. 
 
Pentru ca glazura sa se prinda de fruct fara probleme, capsunele trebuie sa fie foarte, foarte uscate. Daca ramane vreo picatura de apa pe suprafata lor, glazura nu se va lipi corespunzator de fruct. De asemenea, stropii de apa pot crea mici imperfectiuni pe suprafata glazurii. Este recomandat sa spalati capsunele si sa le lasati la scurs pe un prosop curat pana ce sunt uscate complet.
 
Dupa cum spuneam, pentru un rezultat irezistibil, trebuie sa depasim clasica fraza "ia capsuna si scufund-o in ciocolata".  Iata de ce aveti nevoie pentru acest desert:
 
Ingrediente necesare:
 
450 gr capsuni
320 gr fulgi ciocolata neagra
80 gr fulgi ciocolata alba pentru decor (optional)
 
Echipament necesar:
 
bol rezistent la temperaturi ridicate
spatula rezistenta la temperaturi ridicate
hartie de copt 
punga plastica dimensiune mica
 
Instructiuni de preparare:
 
1. Spalati si uscate capsunile. Treceti capsunile sub jet de apa rece si tamponati usor suprafata lor cu un prosop. Lasati capsunele pe un prosop curat, pana se usuca in intregime.
 
2. Topiti ciocolata. Puneti bolul rezistent la temperaturi ridicate deasupra unei oale sau cratite cu apa si puneti la foc. Adaugati ciocolata in bolul de deasupra si lasati la topit, amestecand din cand in cand. Dupa ce se topeste ciocolata, dati-o la o parte de vasul cu apa fierbinte.
 
3. Pregatiti spatiul de lucru. Puneti bolul cu ciocolata topita pe un prosop langa voi, asezati hartie de copt pe blatul de lucru si capsunile uscate. Avandu-le pe toate la indemana va va fi foarte usor sa le pregatiti.
 
4. Luati cate o capsuna si scufundati-o in ciocolata. Scuturati usor excesul de ciocolata, dupa care puneti capsuna pe hartie de copt pentru a se intari glazura. Repetati operatiunea pana cand se termina toate capsunile.
 
5. Pregatiti ciocolata alba pentru ornat (optional). Tot la bain marie topiti si ciocolata alba. Lasati sa se raceasca putin, dupa care turnati-o intr-o punga de dimensiuni mici. Taiati un colt al pungii si desenati linii deasupra capsunelor glazurate cu ciocolata neagra.
 
6. Lasati glazura sa se intareasca. Capsunile glazurate pot fi tinute la frigider sau la temperatura camerei. Daca sunt tinute la frigider, pot rezista mai mule zile, cu toate ca aspectul lor nu va mai fi acelasi. 

Voi ati pregatit pana acum capsuni glazurate cu ciocolata? :-)
 
Sursa foto: www.flickr.com
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marieta_Pall, 24 februarie 2015

    Pare un desert minunat.Multumesc.