Crocante si gustoase, chips-urile se afla in topul preferintelor multora dintre noi. Fie ca preferam sa le "rontaim" in timpul unui film sau sa le savuram intre mesele principale, acestea sunt pur si simplu, irezistibile!
 
Din fericire, acum nu mai trebuie sa ne ingrijoram din cauza numarului de calorii pe care acestea le au, pentru ca le putem pregati foarte usor din dovlecei. O portie de chips-uri din dovlecei are numai 40 de calorii. Incredibil, asa-i?

Secretul chips-urilor din dovlecei consta in taierea cat mai subtire a feliilor. Folositi o mandolina pentru taiat legume si fructe pentru a taia felii subtiri si egale. Veti fi surprinsi de gustul si textura acestor chips-uri!

Ingrediente:
 
2 linguri ulei masline extra virgin
2 linguri otet balsamic alb
2 linguri sare de mare grunjoasa
 
Modalitate de preparare:
 
1. Folosind o mandolina pentru feliat, taiati felii subtiri dovleceii.
 
2. Intr-un bol mic amestecati uleiul de masline si otetul balsamic.
 
3. Transferatii feliile de dovlecel intr-un castron mai mare si turnati deasupra lor compozitia de ulei si otet. 
 
4. Introduceti feliile de dovlecel in deshidrator, avand grija sa nu le suprapuneti. In functie de tipul de deshidrator si de grosimea feliilor, se lasa la uscat intre 8 si 14 ore.
 
5. Pentru a le pregati in cuptor: asezati feliile de dovlecel intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasati spatiu intre ele. Se coc la aproximativ 90 grade Celsius timp de 2-3 ore. Este recomandat ca la jumatatea timpului de gatire sa intoarceti tava.

6. Depozitati chipsurile intr-un recipient inchis ermetic.

Sursa articol si sursa foto: www.sugarfreemom.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto