Cum sa pregatesti la tine acasa sosul de pizza perfect

Cum sa pregatesti la tine acasa sosul de pizza perfect

Pizza este, fara doar si poate, unul dintre felurile de mancare preferate de oamenii din intreaga lume. Este simpla, practica si extrem de gustoasa. Pentru serile lungi pe care le petreci cu cei apropiati, pizza non stop este o adevarata binecuvantare. Oricat de bun ar fi blatul de pizza sau ingredientele folosite, sosul de pizza este cel care ii da un plus de gust si de savoare. Ori de cate ori comanzi pizza Bucuresti, acum poti afla cum sa prepari sosul perfect chiar la tine acasa.

Clasicul sos de rosii

Sosul de rosii este clasic pentru ca nu ai cum sa il gresesti. Reteta este extrem de simpla, amesteci una sau doua cani de sos de tomate cu un catel de usturoi pisat, cu o lingurita de otet, de preferat din vin rosu, si asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Cel mai simplu sos pesto

Cu siguranta ai verdeturi semi-ofilite prin frigider. Ei bine, acum poti prepara un delicios sos pesto din ele. Amesteca aproximativ 3 cani de verdeturi, cum ar fi busuioc, patrunjel, rucola sau spanac cu 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi si putina sare si piper dupa gust. Pentru a da un plus de gust poti adauga felii de rosii proaspete si mozzarella.

Sos alb cremos

Daca ai pofta de ceva cremos si gustos, incearca o optiune delicioasa si aromata. Tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-o tigaie o cana de smanatana cu 3 catei de usturoi pisati. Lasa pe foc aproximativ 3 minute, pana se ingroasa. Adauga 2 lingurite de suc proaspat de lamaie cu sare si piper dupa gust. Pe langa asta pune patrunjel si busuioc tocat pentru un plus de savoare.

Sos de anghinare

Sosul de anghinare este unul foarte cautat si gustos. Reteta este destul de simpla: tot ce trebuie sa faci este sa scurgi 400 de grame de anghinare si sa pui in blender 2 lingurite de suc proaspat de lamaie impreuna cu 2 catei de usturoi pisat, asezonat totul cu sare si piper. Consuma acest sos cu parmezan ras din belsug si rosii cherry taiate sau poti opta pentru varianta cu mozzarella si cateva maini de baby spanac.

Sos de usturoi cu ierburi aromate

Pentru a pregati un astfel de sos trebuie sa incalzesti la foc mic o jumatate de cana de ulei de masilne alaturi de 6 catei de usturoi. Dupa ce ridici tigaia de pe foc adauga un sfert de cana de oregano proaspat si un pic de sare si piper. Dupa ce sosul este gata este bun de servit.

Indiferent de sosul pe care il alegi, retetele prezentate sunt foarte usoare si delicioase si le poti prepara pe loc, atunci cand comanzi pizza la tine acasa, sau in prealabil, chiar si cu cateva zile inainte. Puse la frigider, ele isi pastreaza gustul si proprietatile chiar si o saptamana.

Incearca si tu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise