Cum sa pregatesti pasta de masline de post in 4 pasi simpli

Maslinele sunt printre cei mai fideli aliati pe care ii avem in bucatarie, si tocmai de aceea, nu pierdem nicio ocazie de a le folosi cat mai des. In plus, maslinele sunt o sursa de nutrienti recunoscuta inca din vremea fenicienilor, asigurand o cantitate importanta de grasimi monosaturate si vitamine. Si pentru ca iubim maslinele, ne-am gandit sa impartasim cu voi o reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa de pasta de masline de post. Iata care sunt pasii pentru a pregati pasta de masline:   

Cum sa pregatesti pasta de masline de post in 4 pasi simpli

1. Adunati ingredientele

Pentru a pregati o pasta de masline delicioasa nu ai nevoie decat de 2 ingrediente: masline si capere. Tehnic vorbind, nu ai o pasta de masline pana cand nu zdrobesti impreuna maslinele si caperele. De asemenea, nu trebuie sa va zgarciti cand adaugati ingredientele extra: adaugati mult usturoi, multa ceapa cerde si un ulei de masline de calitate superioara.

Maslinele stau la baza acestui preparat, asa ca alege-le intelept si dupa propriile gusturi: poti folosi masline verzi, negre sau chiar un amestec dintre cele doua. Puteti fi cat de creativi doriti si puteti adauga diferite verdeturi proaspete.
Este recomandat sa folositi 2 parti masline si o parte capere. Astfel, la 2 cesti de masline, adaugati una de capere.

2. Amestecati ingredientele

Cu ajutorul unui blender striviti maslinele si caperele asezonate cu verdeata si diferite condimente, pana obtineti o compozitie omogena.

3. Adaugati uleiul

In timp ce compozitia este amestecata, se adauga treptat uleiul de masline pana cand compozitia devine mai consistena, aproximativ 2 minute. In functie de uleiul folosit, veti avea probabil nevoie de 2-3 linguri de ulei. Cel mai indicat este sa verificati consistenta de fiecare data cand mai adaugati ulei, pentru a vedea daca mai este necesar sa mai adaugati sau nu. Adaugati sare, piper si condimente, dupa bunul plac.
4. Serviti pasta de masline

Puteti servi delicioasa pasta pe paine sau pe biscuiti, insa si depozitarea in borcane este o idee buna. Astfel, veti avea provizii in caz ca sosesc musafiri neanuntati sau pur si simplu aveti pofta de o gustare grozava.
Sursa articol: www.food52.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor