Cum sa pregatesti pasta de masline de post in 4 pasi simpli

Maslinele sunt printre cei mai fideli aliati pe care ii avem in bucatarie, si tocmai de aceea, nu pierdem nicio ocazie de a le folosi cat mai des. In plus, maslinele sunt o sursa de nutrienti recunoscuta inca din vremea fenicienilor, asigurand o cantitate importanta de grasimi monosaturate si vitamine. Si pentru ca iubim maslinele, ne-am gandit sa impartasim cu voi o reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa de pasta de masline de post. Iata care sunt pasii pentru a pregati pasta de masline:   

Cum sa pregatesti pasta de masline de post in 4 pasi simpli

1. Adunati ingredientele

Pentru a pregati o pasta de masline delicioasa nu ai nevoie decat de 2 ingrediente: masline si capere. Tehnic vorbind, nu ai o pasta de masline pana cand nu zdrobesti impreuna maslinele si caperele. De asemenea, nu trebuie sa va zgarciti cand adaugati ingredientele extra: adaugati mult usturoi, multa ceapa cerde si un ulei de masline de calitate superioara.

Maslinele stau la baza acestui preparat, asa ca alege-le intelept si dupa propriile gusturi: poti folosi masline verzi, negre sau chiar un amestec dintre cele doua. Puteti fi cat de creativi doriti si puteti adauga diferite verdeturi proaspete.
Este recomandat sa folositi 2 parti masline si o parte capere. Astfel, la 2 cesti de masline, adaugati una de capere.

2. Amestecati ingredientele

Cu ajutorul unui blender striviti maslinele si caperele asezonate cu verdeata si diferite condimente, pana obtineti o compozitie omogena.

3. Adaugati uleiul

In timp ce compozitia este amestecata, se adauga treptat uleiul de masline pana cand compozitia devine mai consistena, aproximativ 2 minute. In functie de uleiul folosit, veti avea probabil nevoie de 2-3 linguri de ulei. Cel mai indicat este sa verificati consistenta de fiecare data cand mai adaugati ulei, pentru a vedea daca mai este necesar sa mai adaugati sau nu. Adaugati sare, piper si condimente, dupa bunul plac.
4. Serviti pasta de masline

Puteti servi delicioasa pasta pe paine sau pe biscuiti, insa si depozitarea in borcane este o idee buna. Astfel, veti avea provizii in caz ca sosesc musafiri neanuntati sau pur si simplu aveti pofta de o gustare grozava.
Sursa articol: www.food52.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise