Cum sa pregatesti un sos perfect de fiecare data

O portie de friptura rumenita ar putea sa nu fie tocmai un preparat deosebit. Insa, cu siguranta, va deveni unul daca ii adaugam si un sos delicios. Sosul completeaza aroma fripturii si o poate transforma dintr-un preparat banal intr-unul special. Si  poate ca si voi va intrebati care sunt secretele unui sos delicios. Ei bine, si noi ne-am intrebat acelasi lucru, si am cautat in stanga si in dreapta raspunsuri. Iata ce am aflat:  

Cum sa pregatesti un sos perfect de fiecare data

1. Rumeneste bine carnea

In primul rand, trebuie sa evitati sa folositi tigai cu suprafata antiaderenta. Pentru a se forma o crusta delicioasa, carnea trebuie sa se lipeasca de tigaie. Trebuie sa pregatiti carnea intr-o tigaie in care ati adaugat 1-2 linguri de ulei pana cand devine rumena si are crusta, caci tocmai aceasta este aroma de baza a sosului pe care il veti pregati. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, lasati-o sa se odihneasca.

2. Adauga arome

Nu este necesar sa cureti tigaia de grasimea ramasa de la carne atunci cand pregatesti sosul. Mai mult, aceasta va da o aroma deosebita sosului. Poti adauga usturoi, salota, seminte de mustar, boabe de piper zdrobite pentru aroma. Salota este o leguma folosita mai ales in bucataria franceza, fiind inrudita cu ceapa si asemanandu-se foarte tare cu aceasta, insa neavand mirosul intepator specific cepei. Asadar, daca nu aveti salota, puteti adauga fara probleme ceapa. Lasati legumele aproximativ 4 minute pe foc, avand grija sa le miscati cat mai des.

3. Adaugati lichid

Vinul (alb sau rosu) este adesea folosit in sosuri datorita acidului pe care il imprumuta altor ingrediente. Insa, daca nu avem vin la indemana, putem folosi fara probleme si supa. Nu trebuie sa adaugi multa, aproximativ o jumatate de ceasca pentru un sos ce contine patru portii. Poti adauga, de asemenea, cimbru, rozmarin sau chiar coaja de lamaie. Ulterior, se lasa la fiert amestecand cu o lingura de lemn, pana cand lichidul se ingroasa si se reduce la jumatate (aproximativ 5 minute).
4. Adaugati grasime

Dupa ce lichidul s-a redus, adaugati unt pentru a obtine o textura mai cremoasa si neteda, demna de un preparat de restaurant. Adaugati sosul langa carne si savurati cu pofta!
Sursa articol: www.bonappetit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor