O portie de friptura rumenita ar putea sa nu fie tocmai un preparat deosebit. Insa, cu siguranta, va deveni unul daca ii adaugam si un sos delicios. Sosul completeaza aroma fripturii si o poate transforma dintr-un preparat banal intr-unul special. Si  poate ca si voi va intrebati care sunt secretele unui sos delicios. Ei bine, si noi ne-am intrebat acelasi lucru, si am cautat in stanga si in dreapta raspunsuri. Iata ce am aflat:
 
 
1. Rumeneste bine carnea
 
In primul rand, trebuie sa evitati sa folositi tigai cu suprafata antiaderenta. Pentru a se forma o crusta delicioasa, carnea trebuie sa se lipeasca de tigaie. Trebuie sa pregatiti carnea intr-o tigaie in care ati adaugat 1-2 linguri de ulei pana cand devine rumena si are crusta, caci tocmai aceasta este aroma de baza a sosului pe care il veti pregati. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, lasati-o sa se odihneasca.

2. Adauga arome
 
Nu este necesar sa cureti tigaia de grasimea ramasa de la carne atunci cand pregatesti sosul. Mai mult, aceasta va da o aroma deosebita sosului. Poti adauga usturoi, salota, seminte de mustar, boabe de piper zdrobite pentru aroma. Salota este o leguma folosita mai ales in bucataria franceza, fiind inrudita cu ceapa si asemanandu-se foarte tare cu aceasta, insa neavand mirosul intepator specific cepei. Asadar, daca nu aveti salota, puteti adauga fara probleme ceapa. Lasati legumele aproximativ 4 minute pe foc, avand grija sa le miscati cat mai des.

3. Adaugati lichid
 
Vinul (alb sau rosu) este adesea folosit in sosuri datorita acidului pe care il imprumuta altor ingrediente. Insa, daca nu avem vin la indemana, putem folosi fara probleme si supa. Nu trebuie sa adaugi multa, aproximativ o jumatate de ceasca pentru un sos ce contine patru portii. Poti adauga, de asemenea, cimbru, rozmarin sau chiar coaja de lamaie. Ulterior, se lasa la fiert amestecand cu o lingura de lemn, pana cand lichidul se ingroasa si se reduce la jumatate (aproximativ 5 minute).
 
4. Adaugati grasime
 
Dupa ce lichidul s-a redus, adaugati unt pentru a obtine o textura mai cremoasa si neteda, demna de un preparat de restaurant. Adaugati sosul langa carne si savurati cu pofta!
 
 
Sursa articol: www.bonappetit.com

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marian, 31 ianuarie 2015

    bun asa

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 23 ianuarie 2015

    prefer fara sosuri.

  • Fara foto

    Veronica Sandu, 22 ianuarie 2015

    in afara de carnea de pui ce fel de carne se poate prepara in 2-3 linguri de ulei??nu crezi acea combinatie de grasimea de la prajit friptura ,condimentele care nici nu vreau sa incerc (mai ales coaje de lamaie in sos combinata cu ceapa--ce gust sa aiba oare??))sa mai adaugi si unt?? bietul stomac !ia sa incercati sa adaugati ca si condimente: sare,piper, cimbru,rozmarin,oregano.,de asemenea ia sa incercati la acest sos paine prajita pe gratar in acest fel:felia de paine se unge cu ulei de masline (nu in exces) peste care se pune destul de mult oregano .Va doresc pofta buna !

  • Fara foto

    Anca_Lup, 21 ianuarie 2015

    Putin rozmarin e...super,super la sos!Asa folosesc eu!

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 21 ianuarie 2015

    sună bine dar ce fac cei care țin regim

  • Fara foto

    ioneladan, 21 ianuarie 2015

    Multumim pentru reteta!

  • Fara foto

    Stelian Sima, 19 ianuarie 2015

    Interesant !...