Cum sa pregatesti un sos perfect de fiecare data

O portie de friptura rumenita ar putea sa nu fie tocmai un preparat deosebit. Insa, cu siguranta, va deveni unul daca ii adaugam si un sos delicios. Sosul completeaza aroma fripturii si o poate transforma dintr-un preparat banal intr-unul special. Si  poate ca si voi va intrebati care sunt secretele unui sos delicios. Ei bine, si noi ne-am intrebat acelasi lucru, si am cautat in stanga si in dreapta raspunsuri. Iata ce am aflat:  

Cum sa pregatesti un sos perfect de fiecare data

1. Rumeneste bine carnea

In primul rand, trebuie sa evitati sa folositi tigai cu suprafata antiaderenta. Pentru a se forma o crusta delicioasa, carnea trebuie sa se lipeasca de tigaie. Trebuie sa pregatiti carnea intr-o tigaie in care ati adaugat 1-2 linguri de ulei pana cand devine rumena si are crusta, caci tocmai aceasta este aroma de baza a sosului pe care il veti pregati. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, lasati-o sa se odihneasca.

2. Adauga arome

Nu este necesar sa cureti tigaia de grasimea ramasa de la carne atunci cand pregatesti sosul. Mai mult, aceasta va da o aroma deosebita sosului. Poti adauga usturoi, salota, seminte de mustar, boabe de piper zdrobite pentru aroma. Salota este o leguma folosita mai ales in bucataria franceza, fiind inrudita cu ceapa si asemanandu-se foarte tare cu aceasta, insa neavand mirosul intepator specific cepei. Asadar, daca nu aveti salota, puteti adauga fara probleme ceapa. Lasati legumele aproximativ 4 minute pe foc, avand grija sa le miscati cat mai des.

3. Adaugati lichid

Vinul (alb sau rosu) este adesea folosit in sosuri datorita acidului pe care il imprumuta altor ingrediente. Insa, daca nu avem vin la indemana, putem folosi fara probleme si supa. Nu trebuie sa adaugi multa, aproximativ o jumatate de ceasca pentru un sos ce contine patru portii. Poti adauga, de asemenea, cimbru, rozmarin sau chiar coaja de lamaie. Ulterior, se lasa la fiert amestecand cu o lingura de lemn, pana cand lichidul se ingroasa si se reduce la jumatate (aproximativ 5 minute).
4. Adaugati grasime

Dupa ce lichidul s-a redus, adaugati unt pentru a obtine o textura mai cremoasa si neteda, demna de un preparat de restaurant. Adaugati sosul langa carne si savurati cu pofta!
Sursa articol: www.bonappetit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise